• EQF Home Page Icon

Learning Opportunity: Plovbni tehnik

Plovbni tehnik

Course Information

Plovbni tehnik izobražuje bodoče pomorščake in je osnova za opravljanje službe častnika/častnice krova in kapitana/kapitanke ladje. Delo pomorščaka je iskano, polno izzivov, odgovorno, z odličnim zaslužkom in dolgimi dopusti. Zaposlitev je možna na raznovrstnih ladjah po vsem svetu - na tovorni kontejnerski ladji, potniški, tankerju, jahti, vlačilcu ali raziskovalni ladji ... Pokorski poklic je poseben poklic z velikimi izzivi, pa tudi odgovornostjo in ponosom. Je zanimiv in raznolik, saj nudi raziskovanje morij, oceanov, mest, ljudi, običajev ...
Izobraževanje poteka v specilaiziranih učilnicah, v laboratroiju, čolnarni, na različnih plovilih (na vesla, jadra, motor). Po končanem 3. letniku dijaki opravljajo prakso na prekooceanskih ladjah. Izobraževanje se zaključi s poklicno maturo, po kateri imajo dijaki možnost nadaljnnega šolanja.

Reference Data

Location:
Education Level:
Thematic area:
Language:
Teaching Language:
Study Type:
Duration:
Duration Information: 

4 leta

Start Date: 
01.09.
Access requirements: 

V izobraževalni program se lahko vpiše, kdor je uspešno končal osnovnošolsko izobraževanje ali nižje poklicno izobraževanje ali enakovredno izobraževanje po prejšnjih predpisih.

Credits: 

240 kreditnih točk

Provider Information

Provider Name: 
Gimnazija, elektro in pomorska šola Piran
Provider Contact Info: 

Elektronski naslov: ravnatelj@geps.si
Spletni naslov: http://www.geps.si/
Telefon: (+386) 05 671 34 90

Course Locations

Reference Data

Course address:

Bolniška ulica 11
6330, Piran - Pirano

Course location information:

Slovenija