• EQF Home Page Icon

Learning Opportunity: Matematiikan, fysiikan ja kemian opettajan kandiohjelma, luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri (3 v + 2 v)

Matematiikan, fysiikan ja kemian opettajan kandiohjelma, luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri (3 v + 2 v)

Course Information

Opettajan kandiohjelmassa suoritat matematiikan, fysiikan tai kemian opintojen lisäksi toisen opetettavan aineen opintoja. Toinen opetettava aine voi olla myös jokin muu kuin matematiikka, fysiikka tai kemia.

Kandivaiheessa opiskelet laajat perustiedot (perus- ja aineopinnot) joko matematiikassa, fysiikassa tai kemiassa sekä toisessa opetettavassa aineessa. Suoritat valitsemasi tieteenalan opetukseen perehdyttäviä kursseja ja saat opetuskokemusta ohjaajana esimerkiksi lasten ja nuorten tiedepäivissä ja -kerhoissa. Opiskelijana pääset osallistumaan opetuksen suunnitteluun ja toteutukseen sekä yhteistyöhön koulujen kanssa.

Opiskelu on monimuotoista, opiskelijalähtöistä ja yhteisöllistä: luentoja, harjoituksia, tehtävien tekemistä yhdessä toisten opiskelijoiden kanssa, laboratoriotöitä, seminaareja, vierailuja sekä erilaisia projekteja.

Reference Data

Location:
Education Level:
Thematic area:
Language:
Teaching Language:
Duration Information: 

5 vuotta

Credits: 

180+120 ECTS credits

Provider Information

Provider Name: 
University of Helsinki, Faculty of Science
Provider Contact Info: 

University of Helsinki, Faculty of Science
hakijapalvelut@helsinki.fi
studera@helsinki.fi
admissions@helsinki.fi
02941 24140
PL 64, 00014, HELSINGIN YLIOPISTO
PB 64, 00014, HELSINGIN YLIOPISTO
+358 2941 24140
P.O.Box 64, 00014, HELSINGIN YLIOPISTO

Qualifications Awarded

Reference Data

Qualification Awarded:
Luonnontieteiden kandidaatti
Qualification awarded description:

Kiinnostaako sinua työskennellä lasten ja nuorten parissa sekä saada heidät innostumaan matematiikasta, fysiikasta tai kemiasta? Matematiikan, fysiikan tai kemian aineenopettajan ammatti on erinomainen valinta näistä tieteenaloista, opettamisesta ja ihmisläheisestä työskentelystä kiinnostuneille. Kumpulan kampus on Pohjoismaiden suurin ja monipuolisin matemaattis-luonnontieteellisen huippututkimuksen keskittymä. Kumpulan kampuksella on vahva kokemus aineenopettajan koulutuksessa ja se on Suomen suurin matemaattis-luonnontieteellisen aineenopettajan koulutuksen antaja.

Katso tästä opiskelijoidemme tekemä video: Uusia opettamisen tuulia

Kandidaatin tutkinnon suoritettuasi

  • hallitset valitsemiesi tieteenalojen keskeiset aihealueet ja menetelmät ja osaat soveltaa niiden teoreettista tietoa
  • olet saanut käsityksen aineenopettajan työstä
  • osaat käyttää toiminnallisia ja kokeellisia menetelmiä opetuksessa
  • osaat hakea opetuksellista tietoa ja olet saanut kokemuksia sen soveltamisesta opetuksessa
  • opit ymmärtämään, miten tieteenalasi auttaa ratkaisemaan globaaleja ongelmia
  • osaat viestiä omasta alastasi kirjallisesti ja suullisesti sekä työskennellä itsenäisesti ja osana ryhmää

Aineenopettajakoulutuksen kandi- ja maisteriohjelmasta vastaa matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta. Aineenopettajan pätevyyden valitsemiisi opetettaviin aineisiin saat maisterin tutkinnon suoritettuasi matemaattis-luonnontieteellisestä tiedekunnasta. Opintojesi aikana valitset itsellesi kaksi opetettavaa ainetta, joista toinen on matematiikka, fysiikka tai kemia ja toinen joku näistä tai jokin muu opetettava aine.

Katso lisätietoja opinnoista ohjelman verkkosivuilta: www.helsinki.fi/fi/ohjelmat/kandi/matematiikan-fysiikan-ja-kemian-opettajan-kandi-ja-maisteriohjelma