• EQF Home Page Icon

Qualification: agrárközgazdasági szakközgazdász

agrárközgazdasági szakközgazdász

Qualification Information

A képzés során elsajátítandó kompetenciák: agrárpolitikák összehasonlítása és elemzése, nemzetközi agrárpolitikai szemlélet elsajátítása, vezetési funkciók elemzése, javítása, ágazati vertikumok teljes körű elemzése, stratégiai döntéshozatalban való részvétel és magabiztosság, az agrárszabályozás aktuális kérdéseinek megismerése és támogatáspolitikák elsajátítása.

A képzés során megszerezhető személyes adottságok, készségek: Elemzői készségek kifejlesztése az agrárpolitikai döntéshozatalban és készségek a vállalat működtetésére. Olyan adottságok kifejlesztése, amely a mezőgazdasági és élelmiszeripari sajátosságok figyelembevételével képes a közvetlen kapcsolattartásra, kapcsolatépítésre.

A képzés során megszerezhető szakképzettség alkalmazása konkrét környezetben, tevékenységrendszerben: az agrárközgazdasági szak elvégzését követően a szakemberek a sikerorientált vezetői készség kialakulásával alkalmassá válnak az agrár ágazaton belüli cégek feladatainak szakszerű ellátására, vezetésére, irányítására.

Reference Data

EQF Level:
Thematic area:
Information Language:
Location:
Further info: 

- The postgraduate specialisation programme is established by the following higher education institution(s): Budapesti Corvinus Egyetem

NQF Level: 
6
Access requirements: 

- mandatory entry requirement regarding a specific qualification

Ways to acquire: 

- formal education