• EQF Home Page Icon

Qualification: önkormányzati pénzügyi szervező

önkormányzati pénzügyi szervező

Qualification Information

Az önkormányzati gazdálkodási szakirányú továbbképzési szak célja, hogy a gyakorlatban – főként az önkormányzatoknál – dolgozó szakemberek korszerű közigazgatási, közgazdasági, pénzügyi és menedzsment szemléletű gazdálkodási ismereteket sajátítsanak el, és így felkészüljenek az erőforrások feltárására és kiaknázására, illetve a helyi önkormányzatok gazdálkodási tevékenységének vezetésére, szervezésére, irányítására.

A képzés során elsajátítandó tudáselemek: Államháztartási és operatív gazdálkodási ismeretek, településmenedzseri-térségi feladatok és szerepkörök, konfliktus-menedzsment és tárgyalástechnika alapjainak megismerése. 

A képzés során megszerezhető ismeretek, személyes adottságok, készségek: Az európai uniós elvárás szerint hatékony önkormányzati gazdálkodás követelményének érvényesítése a közösségi, közigazgatási, közszolgáltatási, intézményi területen.

A képzés során megszerezhető szakképzettség alkalmazása konkrét környezetben, tevékenységrendszerben: A gazdálkodási stratégia megfogalmazása, gyakorlati megvalósítása és értékelése-ellenőrzése, az erőforrások hatékony felhasználása a tervezésben, az operatív gazdálkodásban, hatékony és jobb közigazgatási és közszolgáltatás érdekében.

 

Reference Data

EQF Level:
Thematic area:
Information Language:
Location:
Further info: 

- The postgraduate specialisation programme is established by the following higher education institution(s): Nemzeti Közszolgálati Egyetem

NQF Level: 
6
Awarding body: 

Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Access requirements: 

- mandatory entry requirement regarding a specific qualification

Ways to acquire: 

- formal education