Pročitajte internetsku verziju | ISSN 2600-0288
  13 Travanj 2021  

Kutak za učenje – novosti

European Commission Logo
Header Image

Learning Corner: icon Learning corner

U prvom planu
Vrijeme je da se zaštite prava djeteta i potrebita djeca!

24. ožujka 2021. bio je velik dan za prava djeteta. Europska komisija donijela je prvu sveobuhvatnu strategiju EU-a o pravima djeteta te prijedlog preporuke Vijeća o uspostavi europskog jamstva za djecu.

 
Više
 
Novosti
EU tijekom 2020.

Jeste li znali da Europska komisija svake godine objavljuje opće izvješće o aktivnostima Europske unije? U izdanju za 2020. ističu se izazovi s kojima se susrela i glavna postignuća koja je ostvarila Komisija Ursule von der Leyen i Europska unija općenito tijekom te po svemu iznimne godine.

 
Više
 
Igre
Igra o Europskoj uniji

Vratite se u djetinjstvo i zaigrajte ovu igru, u kojoj trebate zemlje Europske unije staviti na pravo mjesto na interaktivnoj karti. Za najnaprednije postoji i teža opcija, u kojoj treba prepoznati jezike različitih zemalja. Možete isprobati i obje opcije!

 
Više
 
EU puzzle
Za učitelje
Nastavni materijali o temi održivosti

Novi skup edukativnih materijala nastavnicima srednjih škola nudi nove ideje i popratne informacije za nastavu o temi održivosti. Materijali su pripremljeni u okviru kampanje „Zeleno putovanje”, koja među mladim Europljanima promiče održive projekte i način života.

 
Više
 
Prepoznavanje i suzbijanje dezinformacija na internetu

U doba interneta i društvenih mreža lažne se vijesti vrlo brzo šire, kao što smo vidjeli tijekom pandemije bolesti COVID-19. Novi skup alata nastavnicima srednjih škola nudi razne resurse za informiranje učenika o zloupotrebi informacija na internetu i o tome kako da razlikuju lažne od istinitih.

 
Više
 

Kutak za učenje
- Nastavni materijali - Igre - Vremeplov EU-a
- Umrežavanje s drugim učiteljima - Rad i učenje - Vijesti i natjecanja

Ako želite saznati više o sadržaju, distribuciji ili drugim uredničkim aspektima proizvoda koji se spominju u ovom biltenu, obratite se Odjelu „Izdavačka služba i ciljane mjere informiranja” Glavne uprave za komunikaciju Europske komisije:

E-pošta: comm-learningcornernews@ec.europa.eu

Ako vam je ovaj bilten proslijeđen, a htjeli biste ga primati izravno, pretplatite se ovdje.

Ako više ne želite primati ovaj bilten, kliknite na ovu poveznicu ili nam pišite na sljedeću e-adresu: comm-learningcornernews@ec.europa.eu

Europska komisija obvezuje se štititi osobne podatke. Svi osobni podaci obrađuju se u skladu s Uredbom (EU) 2018/1725. Ovdje možete pročitati izjavu o zaštiti osobnih podataka koja se odnosi na ovaj bilten.

Sa svim osobnim informacijama koje obrađuje Glavna uprava za komunikaciju postupa se u skladu s tim.