Vertegenwoordiging in Nederland

Publicaties

Je kunt de brochures downloaden of kosteloos bestellen bij de Vertegenwoordiging in Den Haag. Om één of meerdere brochures te bestellen hoef je enkel het online bestelformulier in te vullen. Ook kan je publicaties bestellen bij de EU Bookshop.

Pages

02/08/2017

Deze reeks brochures beschrijft kort en duidelijk wat de EU op verschillende beleidsterreinen doet, waarom de EU daar een rol speelt, en wat de resultaten zijn.

Je kunt de diverse brochures in het overzicht bekijken en downloaden (Website EU Bookshop)

Brochure: waarom de EU nodig is
24/03/2017

Zestig jaar geleden werd in Rome de basis gelegd voor het Europa zoals we dat vandaag kennen. Lees in deze brochure de 60 voordelen van de EU in ons dagelijks leven.

Je kunt deze brochure alleen downloaden.

01/01/2017

Dit is een geografische kaart met praktische informatie over reizen binnen de EU. Denk aan reizen met huisdieren, gezondheidszorg in een ander EU-land etc.

Je kunt deze kaart bestellen of downloaden (website EU Bookshop)

27/07/2016

4-12 jaar
Het kinderpaspoortje bevat leuke weetjes over cultuur en gewoontes van alle landen van de Europese Unie. Je kunt dit paspoortje bestellen of downloaden

03/10/2015

Deze brochure is voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar die op zoek zijn naar een buitenlands avontuur zoals werk, stage of uitwisseling in een ander EU-land.

Je kunt deze brochure bestellen of downloaden

03/02/2015

Geschikt voor zowel het primair als het voortgezet onderwijs. Het lesmateriaal voor het primair onderwijs is aangepast aan de huidige lesmethodes. Dit maakt lessen over de EU eenvoudiger, leuker en interactiever. Je kunt deze brochure alleen downloaden

23/07/2014

Via het EU-spel leer je spelenderwijs meer over de geschiedenis, het bestuur van de EU en de lidstaten. Ontdek welke gevolgen een besluit van jouw land heeft. Heb jij als eerste alle vragen goed en de finish bereikt? Bedoeld voor kinderen van 9-13 jaar. Je kunt deze downloaden of bestellen.

20/05/2014

Dit boekje neemt kinderen van 9 t/m 12 jaar mee op een ontdekkingsreis door de boeiende geschiedenis van Europa en het ontstaan van de Europese Unie.

Je kunt dit kinderboek bestellen of downloaden (website EU Bookshop)

20/05/2014

Hoe worden beslissingen op Europees niveau genomen en door wie? Hoe komt EU-wetgeving tot stand? Deze brochure legt het allemaal uit.

Je kunt deze brochure bestellen of downloaden (website EU Bookshop)

23/01/2014

Dit stripverhaal vertelt over de nuttige toepassingen van ruimtevaart in het dagelijks leven. Volg Helena en haar familie en vrienden op een „'gewone' doordeweekse dag.

Je kunt dit stripboek bestellen of downloaden (website EU Bookshop).

Pages