Vertegenwoordiging in Nederland

Publicaties

 Je kunt de brochures downloaden of kosteloos bestellen bij de Vertegenwoordiging in Den Haag. Om één of meerdere brochures te bestellen hoef je enkel het online bestelformulier in te vullen. Ook kan je publicaties bestellen bij het Bureau voor publicaties van de EU.

Pages

Cover van de brochure

De EU, wie ze is en wat ze doet

27/10/2020

Vorm: Deze gids bekijken of bestellen 
Inhoud: Deze gids legt uit wat de EU is, wat ze doet en hoe ze besluiten neemt en optreedt en wat dit betekent in het dagelijkse leven.
 

 

Overzichtsboekje van lesmaterialen over de Europese Unie

Overzichtsboekje van lesmaterialen over de Europese Unie

04/02/2020

Geschikt voor: primair & voortgezet onderwijs.
Leeftijd: alle leeftijden
Vorm: boekje bestellen en pdf bekijken
Inhoud: Wij hebben kosteloos een breed aanbod aan lesmateriaal beschikbaar. Dit maakt lesgeven over de EU eenvoudiger, leuker en interactiever.

Europees kinderpaspoort

Europees kinderpaspoort

04/02/2020

Geschikt voor: primair onderwijs
Leeftijd: 4 - 12 jaar
Vorm: boekje bestellen, PDF iconNederlandse pdf en PDF iconEngelse pdf bekijken.
Inhoud: Maak kennis met Ally de Alien, die je helpt om van alles te ontdekken over de landen van de EU, zoals de taal, feestdagen en bekende gebouwen of uitvindingen. Je kunt ook zien waar het land ligt op de kaart van Europa en spannende vragen beantwoorden. Met stickertjes

 

Europese Verhalenkoffer

Europese Verhalenkoffer

04/02/2020

Geschikt voor: primair onderwijs
Leeftijd: 8 - 12 jaar
Vorm: online bekijken en/of fysieke koffer lenen. Actuele versie sept 2020.
Lengte: per les ± 20 min
Inhoud: In de Verhalenkoffer zitten 9 gesproken verhalen met een Europese invalshoek. De aardige Klomp van de boer vertelt over landbouw en de ijdele Kaart weet veel over de lidstaten van de EU. Er zijn ook verhalen over binnen- en buitengrenzen, de euro, nooit meer oorlog, het bestuur van de EU, milieu, visserij en energie. Voor digibord en/of met werkbladen. Incl. handleiding.

Donald Duck lesmateriaal Europa

Digitaal lesmateriaal bij Donald Duck Europa-special

04/02/2020

Geschikt voor: primair onderwijs
Leeftijd: 9 jaar - 12 jaar
Vorm: Online lesmateriaal voor digibord en digitale Donald Duck
Inhoud: In maart mochten we stemmen voor de Tweede Kamer. En in 2024 stemmen we voor het Europees Parlement. Want naast Nederlander zijn wij ook een inwoner van de EU. Leerlingen krijgen door de verhalen op een aansprekende en laagdrempelige wijze kennis aangereikt over de samenwerking binnen de Europese Unie. Zo doet Duckstad aan afvalscheiding en gaan de zware jongens een samenwerking aan met de Franse poedels en eindigen in een Franse politiecel. Met de digitale les doen leerlingen kennis op over democratie en de Europese Unie. Ook ervaren ze dat meningsvorming, debat en respect horen bij een democratie. Er is ook een docentenhandleiding. De gedrukte Donald Duck Europa-special is helaas niet meer te bestellen.

Ontdek Europa!

04/02/2020

Geschikt voor: primair onderwijs
Leeftijd: 9 - 12 jaar
Vorm: pdf bekijken of bestellen. Bekijk ook het online spel.
Inhoud: Ga mee op ontdekkingsreis! Interessante feiten en kleurige illustraties geven een levendig overzicht van Europa. Ook wordt in het kort uitgelegd wat de EU is en doet. Bekijk ook de docentenhandleiding.

Reizen in Europa brochure 2019-2020

Reizen in Europa

04/02/2020

Dit is een geografische kaart. Op de achterzijde staat praktische informatie over reizen binnen de EU, zoals drinkwater, reizen met huisdieren, gezondheidszorg in een ander EU-land etc.

Vorm: Online bekijken of bestellen.

brochure Talen helpen je vooruit

Talen helpen je vooruit

04/02/2020

Geschikt voor: voortgezet onderwijs
Leeftijd: 12 - 15 jaar
Vorm: Pdf bekijken. Deze brochure is binnenkort weer verkrijgbaar.
Inhoud: De EU bestaat uit 27 landen en telt 24 officiële talen. In het boekje en online kun je de Nederlandse zinnen vergelijken met de andere Europese vertalingen. Incl. handleiding

Rollenspel

Rollenspel EU-besluitvorming

04/02/2020

Geschikt voor: voortgezet & hoger onderwijs, ondernemingen.
Leeftijd: 15 jaar - …
Vorm: online doe-het-zelf instructies of interactief rollenspel in Den Haag
Lengte: 75 minuten
Groepsgrootte: ± 15 - 25 personen
Inhoud: Wil je jouw studenten kennis laten maken met de besluitvormingsprocedures in de EU, waarbij ze zelf de onderhandelingen voeren? Onderwerp is de chocoladerichtlijn. Incl. handleiding. Beschikbaar in het Nederlands en Engels.

EU en jij

De EU en ik

04/02/2020

Geschikt voor: voortgezet onderwijs
Leeftijd: 14 – 18 jaar
Vorm: boekje bestellen en pdf bekijken.
Inhoud: Ontdek Europa op een leuke en kleurrijke manier. Het boekje staat vol met informatie, illustraties en feitjes. Inclusief opdrachten. Uitstekend voor leerlingen in het voortgezet onderwijs.

Pages