Vertegenwoordiging in Nederland

Nieuws

Pages

21/04/2017

Ouariachi is een van de twaalf Europese schrijvers die dit jaar de Europese literatuurprijs ontvangen. Deze prijs is een erkenning voor opvallende nieuwe en aanstormende literaire talenten uit heel Europa. De prijs benadrukt niet alleen de rijkdom van de hedendaagse Europese literatuur, maar vestigt tegelijkertijd de aandacht op het unieke culturele en taalkundige erfgoed van het Europese continent.

Category:
Cultuur, onderwijs en jeugd
Reizen in Europa
13/04/2017

Als je in Europa reist, zouden de EU-regels jou altijd bescherming moeten bieden als passagier dus ook wanneer je voor één reis verschillende transportenmiddelen combineert. Denk aan de combinaties: trein en vliegtuig, trein en bus, bus en schip etc.

Category:
Vervoer en reizen
07/04/2017

Uit 540 miljoen euro zullen 231 toponderzoekers in Europa financiering krijgen voor hun projecten. De Europese Onderzoeksraad (ERC) heeft vandaag de toegekende subsidies bekend gemaakt. Daarvan gaan 19 beurzen naar Nederland en behoren 21 Nederlanders tot de winnaars. Nederland staat op de 3e plek in ranking.

Category:
Wetenschap en technologie
07/04/2017

Vanaf vandaag zijn EU-landen verplicht om Europeanen, die de buitengrenzen EU passeren systematisch te controleren aan de hand van relevante databanken.

Stand beeld Jeroen Bosch
05/04/2017

Het ‘Bosch Research and Conservation Project’ (BRCP) is een van de winnaars van de EU Prijs voor Cultureel Erfgoed / Europa Nostra Prijs 2017 – Europa’s hoogste eerbetoon op het gebied van erfgoed.

Category:
Cultuur, onderwijs en jeugd
04/04/2017

Uit het nationaal rapport over Eurobarometer 86 blijkt dat Nederlanders immigratie en terrorisme de belangrijkste zaken vinden die op dit moment in de Europese Unie spelen. Daarnaast worden ook gezondheidszorg en sociale zekerheid als belangrijke kwesties gezien.

 

23/03/2017

Consumenten moeten in eigen land of over de grens goedkopere en betere diensten kunnen aanschaffen, of het nu gaat om bankrekeningen, aangaan van leningen, autoverzekeringen of geldovermakingen. Daartoe heeft de Europese Commissie vandaag een actieplan gepresenteerd.

Category:
Milieu , consumenten en gezondheid
17/03/2017

Er zijn steeds meer klachten van consumenten, die op social media het doelwit zijn van fraude of oplichting. Ook krijgen consumenten te maken met gebruikersvoorwaarden die niet in overeenstemming zijn met de EU-regels voor consumentenbescherming.

Category:
Justitie en rechten van de burger
EU in 2016
17/03/2017

Wil je weten wat de EU in 2016 heeft bereikt? Welke maatregelen er bijvoorbeeld zijn genomen voor meer banen, groei en investeringen? Welke vorderingen er zijn gemaakt op het gebied van migratie?

Category:
Institutionele zaken
15/03/2017

Op 25 maart a.s. komen de EU-staatshoofden en regerings-leiders in Rome bijeen voor de 60e verjaardag van de Verdragen van Rome. Daar werd in 1957 de basis gelegd voor het Europa zoals we dat vandaag kennen.

Category:
Institutionele zaken

Pages