Vertegenwoordiging in Nederland

Nieuws

Pages

21/06/2017

Bij recente onthullingen in de media, zoals de Panama Papers, is gebleken hoe sommige intermediairs bedrijven en particulieren actief helpen om belastingen te ontlopen, gewoonlijk met ingewikkelde grensoverschrijdende constructies

Category:
Economie, financiën belastingen en mededinging
20/06/2017

Nederland  is van de 5e naar de 4e plek gestegen op de Europese innovatie ranking. Samen met  Zweden, Denemarken, Finland, Duitsland, en Verenigd Koninkrijk presteert het land boven het EU-gemiddelde  en behoort daarmee tot de kopgroep innovatieleiders.

Category:
Wetenschap en technologie
19/06/2017

De Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland lanceert een oproep tot het indienen van voorstellen  om partners te selecteren die activiteiten verrichten als Europe Direct-informatiecentra in Nederland voor de periode 2018-2020.
 

Category:
Economie, financiën belastingen en mededinging
14/06/2017

De Europese Commissie daagt de lidstaten Tsjechië, Hongarije en Polen voor de rechter. Dit omdat de landen nalaten om asielzoekers over te nemen van Griekenland en Italië. Ondanks herhaalde oproepen van de Europese Commissie komen deze landen hun wettelijke verplichtingen niet na.

Category:
Justitie en rechten van de burger
12/06/2017

Vanaf 15 juni betaal je in de hele EU hetzelfde voor mobiel bellen, sms’en en internetten als thuis. Want de EU schaft de extra kosten voor roaming af.

Category:
Wetenschap en technologie
WIFI_logo
08/06/2017

De EU zet zich in voor gratis wifi in alle Europese gemeenten, voor zowel inwoners als bezoekers, op openbare plaatsen zoals parken, pleinen, overheidsgebouwen, bibliotheken, ziekenhuizen, musea enz. Daarom is er een bedrag van 120 miljoen euro aan subsidie beschikbaar gesteld.

Category:
Wetenschap en technologie
08/06/2017

Vind je dat er teveel regels uit 'Brussel' komen en dat sommige regels overbodig zijn?

Category:
Justitie en rechten van de burger
Foto WhatApp bericht
18/05/2017

De Europese Commissie heeft Facebook een boete van 110 miljoen euro opgelegd vanwege misleidende informatie die is verstrekt rond de overname van WhatsApp.

Category:
Justitie en rechten van de burger
Studeren in Barcelona
15/05/2017

Ben je wel eens op uitwisseling geweest naar een ander EU-land voor stage of studie? Wist je dat het Europese uitwisselingsprogramma Erasmus dit jaar 30 jaar bestaat? De populaire film L'Auberge Espagnole heeft bijgedragen aan meer uitwisselingen van studenten. Ter ere van 30-jaar Erasmus blikken wij terug met de inspiratiebron voor deze film: oud-Erasmusstudent Marianne Klapisch. Zij is de zus van de regisseur Cédric Klapisch en ging op uitwisseling in de bruisende stad Barcelona.

Category:
Cultuur, onderwijs en jeugd
12/05/2017

DeFlat Kleiburg in Amsterdam is winnaar van de EU-prijs voor hedendaagse architectuur, de Mies van der Rohe Prijs 2017. Dat is vandaag bekendgemaakt door de Europese Commissie en de Fundació Mies van der Rohe.

Category:
Cultuur, onderwijs en jeugd

Pages