Vertegenwoordiging in Nederland

Nieuws

Pages

Foto WhatApp bericht
18/05/2017

De Europese Commissie heeft Facebook een boete van 110 miljoen euro opgelegd vanwege misleidende informatie die is verstrekt rond de overname van WhatsApp.

Category:
Justitie en rechten van de burger
Studeren in Barcelona
15/05/2017

Ben je wel eens op uitwisseling geweest naar een ander EU-land voor stage of studie? Wist je dat het Europese uitwisselingsprogramma Erasmus dit jaar 30 jaar bestaat? De populaire film L'Auberge Espagnole heeft bijgedragen aan meer uitwisselingen van studenten. Ter ere van 30-jaar Erasmus blikken wij terug met de inspiratiebron voor deze film: oud-Erasmusstudent Marianne Klapisch. Zij is de zus van de regisseur Cédric Klapisch en ging op uitwisseling in de bruisende stad Barcelona.

Category:
Cultuur, onderwijs en jeugd
12/05/2017

DeFlat Kleiburg in Amsterdam is winnaar van de EU-prijs voor hedendaagse architectuur, de Mies van der Rohe Prijs 2017. Dat is vandaag bekendgemaakt door de Europese Commissie en de Fundació Mies van der Rohe.

Category:
Cultuur, onderwijs en jeugd
11/05/2017

De Europese economie is begonnen aan haar vijfde jaar van herstel, dat nu alle EU-lidstaten aan het bereiken is. Nederland behoort tot de topgroeiers.

08/05/2017

Wat zou de EU, in de strijd tegen terrorisme, kunnen doen om grote betalingen in contanten aan banden te leggen? Denk mee en deel jouw mening via een online raadpleging van de Europese Commissie.
 

Category:
Economie, financiën belastingen en mededinging, Justitie en rechten van de burger
03/05/2017

Oostenrijk, Duitsland, Denemarken, Zweden & Noorwegen moeten de tijdelijke grenscontroles binnen zes maanden opheffen. De Europese Commissie is met een voorstel gekomen voor de geleidelijke afschaffing van de controles.

Category:
Justitie en rechten van de burger
02/05/2017

EU-Commissaris Hogan: “De kwaliteit en traditie van onze Europese voedingsmiddelen en drankjes is een enorme kracht op de wereldmarkt van vandaag. We zijn ervan overtuigd dat CETA meer Europese producten zal opleveren voor Canadese consumenten....( )''.

Category:
Landbouw, visserij en voedselvoorziening
Vaticaanstad Rome
01/05/2017

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming in Europa? Wist je dat Europa de populairste vakantiebestemming ter wereld is?  

Category:
Vervoer en reizen
21/04/2017

Ouariachi is een van de twaalf Europese schrijvers die dit jaar de Europese literatuurprijs ontvangen. Deze prijs is een erkenning voor opvallende nieuwe en aanstormende literaire talenten uit heel Europa. De prijs benadrukt niet alleen de rijkdom van de hedendaagse Europese literatuur, maar vestigt tegelijkertijd de aandacht op het unieke culturele en taalkundige erfgoed van het Europese continent.

Category:
Cultuur, onderwijs en jeugd
Reizen in Europa
13/04/2017

Als je in Europa reist, zouden de EU-regels jou altijd bescherming moeten bieden als passagier dus ook wanneer je voor één reis verschillende transportenmiddelen combineert. Denk aan de combinaties: trein en vliegtuig, trein en bus, bus en schip etc.

Category:
Vervoer en reizen

Pages