Vertegenwoordiging in Nederland

Nieuws

Pages

19/01/2017

Is het jou wel eens overkomen dat je online een huurauto reserveerde en dat je aan de verhuurbalie meer bleek te moeten betalen?

 

 

Category:
Milieu , consumenten en gezondheid
10/01/2017

De privacy van de consument moet beter beschermd worden bij online communicatie als WhatsApp, Facebook Messenger, Skype, Gmail, iMessage of Viber. Tegelijkertijd moet er voor bedrijven ruimte zijn om te innoveren. Daarom is de Europese Commissie met een nieuw voorstel gekomen.

Category:
Wetenschap en technologie
03/01/2017

De Europese GPS 'Galileo' satelliet is recent van start gegaan, dit betekent dat er meer diensten beschikbaar komen waar burgers, bedrijven & overheden gebruik van kunnen maken.

Category:
Wetenschap en technologie
21/12/2016

De Commissie is vandaag met maatregelen gekomen die de EU-landen beter in staat moeten stellen om terrorisme en georganiseerde misdaad te bestrijden.

13/12/2016

Vandaag heeft ERC (European Research Council) de Consolidator Grant resultaten bekend gemaakt. 605 miljoen euro wordt verdeeld onder 314 onderzoekers.  Het geld komt van het EU-onderzoeksprogramma Horizon 2020.

Category:
Wetenschap en technologie
29/11/2016

De Europese Commissie (EC) is met een voorstel gekomen om 1,8 miljoen euro toe te wijzen aan de provincies Drenthe en Overijssel. Hiermee wil EC 800 voormalige werknemers in de detailhandel (Aktiesport, Dolcis, Manfield, Perry Sport, Scapino en V&D) een nieuwe baan helpen vinden. Het geld komt uit
uit het Europees Fonds voor aanpassing aan de globalisering (EFG).

29/11/2016

In de race naar de meest toegankelijke Europese stad voor mensen met een beperking heeft Rotterdam het afgelegd tegen de Britse stad Chester. Wel heeft Rotterdam de tweede plek behaald.

Category:
Werkgelegenheid en sociale rechten
23/11/2016

Voorzitter Jean-Claude Juncker wil dat de gedragscode voor EU-comissarissen wordt aangescherpt.

Category:
Justitie en rechten van de burger
16/11/2016

Niet visumplichtige reizigers die naar de Schengenlanden willen reizen, moeten online eerst een reisautorisatie aanvragen. Dit stelt de Europese Commissie voor.

Category:
Buitenlandse betrekkingen EU
09/11/2016

De Nederlandse economie groeit volgend jaar naar verwachting met 1,7%. Dit blijkt uit de economische najaarsprognose van de Europese Commissie.

Category:
Economie, financiën belastingen en mededinging

Pages