Vertegenwoordiging in Nederland

Nieuws

Pages

27/07/2017

De Europese Commissie heeft vandaag 209 miljoen euro aan nieuwe noodhulpprojecten voor vluchtelingen in Griekenland goedgekeurd. Denk aan huurwoningen en financiële bijstand zodat vluchtelingen in eigen basisbehoeften kunnen voorzien.

Category:
Justitie en rechten van de burger
21/07/2017

De subsidie-oproep om een Europe Direct Informatiecentrum te worden, wordt regelmatig aangepast n.a.v binnengekomen vragen.

Category:
Justitie en rechten van de burger
20/07/2017

De douane heeft meer dan 41 miljoen euro namaakgoederen in beslag genomen aan de buitengrenzen van de EU in 2016. Het gaat om nepartikelen met een waarde van meer dan 670 miljoen euro.

Category:
Milieu , consumenten en gezondheid
27/06/2017

Google heeft zijn machtspositie als zoekmachine misbruikt door een ander Googleproduct, zijn prijsvergelijkingsdienst, illegaal te bevoordelen. Dit is in strijd met de EU-regels. Daarom heeft de Europese Commissie Google een geldboete van 2,42 miljard EUR opgelegd.

Category:
Wetenschap en technologie
21/06/2017

Bij recente onthullingen in de media, zoals de Panama Papers, is gebleken hoe sommige intermediairs bedrijven en particulieren actief helpen om belastingen te ontlopen, gewoonlijk met ingewikkelde grensoverschrijdende constructies

Category:
Economie, financiën belastingen en mededinging
20/06/2017

Nederland  is van de 5e naar de 4e plek gestegen op de Europese innovatie ranking. Samen met  Zweden, Denemarken, Finland, Duitsland, en Verenigd Koninkrijk presteert het land boven het EU-gemiddelde  en behoort daarmee tot de kopgroep innovatieleiders.

Category:
Wetenschap en technologie
19/06/2017

De Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland lanceert een oproep tot het indienen van voorstellen  om partners te selecteren die activiteiten verrichten als Europe Direct-informatiecentra in Nederland voor de periode 2018-2020.
 

Category:
Economie, financiën belastingen en mededinging
14/06/2017

De Europese Commissie daagt de lidstaten Tsjechië, Hongarije en Polen voor de rechter. Dit omdat de landen nalaten om asielzoekers over te nemen van Griekenland en Italië. Ondanks herhaalde oproepen van de Europese Commissie komen deze landen hun wettelijke verplichtingen niet na.

Category:
Justitie en rechten van de burger
12/06/2017

Vanaf 15 juni betaal je in de hele EU hetzelfde voor mobiel bellen, sms’en en internetten als thuis. Want de EU schaft de extra kosten voor roaming af.

Category:
Wetenschap en technologie
WIFI_logo
08/06/2017

De EU zet zich in voor gratis wifi in alle Europese gemeenten, voor zowel inwoners als bezoekers, op openbare plaatsen zoals parken, pleinen, overheidsgebouwen, bibliotheken, ziekenhuizen, musea enz. Daarom is er een bedrag van 120 miljoen euro aan subsidie beschikbaar gesteld.

Category:
Wetenschap en technologie

Pages