Vertegenwoordiging in Nederland

Nieuws

Pages

01/10/2018

De nieuwe EU-jongerencampagne #EUandME heeft in Cannes de eerste prijs gewonnen bij Corporate Media en TV Awards .De campagne kreeg afgelopen donderdag de Gouden Dolfijn voor Best geïntegreerde communicatiecampagne. Een van de vijf korte films uit de campagne, de eenling, ontving ook een Zilveren Dolfijn in de categorie Beste non-profit bedrijfsfilm

Categorie:
Cultuur, onderwijs en jeugd
12/09/2018

De Europese Commissie is vandaag met een voorstel gekomen om het verzetten van de klok af te schaffen in de hele EU.

Categorie:
Justitie en rechten van de burger
12/09/2018

De Europese Commissie is vandaag met een nieuw voorstel gekomen waarin staat dat terroristische content binnen één uur van internet moet worden verwijderd.  – één uur is namelijk de kritieke termijn, waarbinnen de grootste schade kan worden aangericht.

Categorie:
Wetenschap en technologie
31/08/2018

Volgens de voorlopige resultaten van de Europese raadpleging over zomertijd in Europa wil 84% van de respondenten dat Europa stopt met het verzetten van de klok.

Categorie:
Justitie en rechten van de burger
31/08/2018

De Europese Commissie nodigt leerlingen uit heel Europa uit om hun vertaalvaardigheden te testen in de twaalfde editie van haar jaarlijkse Juvenes Translatores-wedstrijd.

Categorie:
Cultuur, onderwijs en jeugd
24/08/2018

Wil jij jouw verhaal over Europa vertellen? Ga jij de uitdaging aan om samen met een bekroonde Europese regisseur daar een korte film over te schrijven en te regisseren? Doe mee aan de #EUandME Jonge Filmmakers Wedstrijd.

Categorie:
Cultuur, onderwijs en jeugd, Justitie en rechten van de burger
20/08/2018

Griekenland heeft een driejarig macro-economisch aanpassingsprogramma rondom het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM) met succes afgerond en zijn plaats in het hart van de eurozone en de EU veiliggesteld.

Categorie:
Economie, financiën belastingen en mededinging
Hulp aan Lombok
14/08/2018

De Europese Commissie heeft €500 000 extra toegezegd om de ergste nood te lenigen van de slachtoffers die getroffen zijn door de verwoestende aardbevingen in Lombok eind juli en begin augustus.

Categorie:
Buitenlandse betrekkingen EU
14/08/2018

Vandaag zet de Europese Commissie een nieuwe stap in de juridische procedure tegen Polen. Dit omdat de nieuwe Poolse wet over de organisatie van het Hooggerechtshof in strijd is met het EU-recht. Het druist in tegen de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht.

Categorie:
Justitie en rechten van de burger
02/08/2018

De Britten willen alleen vrij verkeer van goederen, maar dat druist in tegen de „economische fundamenten” van de EU, schrijft Michel Barnier, onze Brexit-hoofdonderhandelaar.

Categorie:
Buitenlandse betrekkingen EU, Institutionele zaken

Pages