Vertegenwoordiging in Nederland

Nieuws

Pages

21/02/2019

De Commissie besprak vandaag op haar wekelijkse vergadering de vooruitgang die is geboekt op het gebied van noodvoorstellen voor een "no-deal"-brexit.

Categorie:
Buitenlandse betrekkingen EU, Institutionele zaken
04/02/2019

IT-bedrijven beoordelen nu 89 % van de gemelde inhoud binnen 24 uur en van de inhoud die wordt aangemerkt als illegale haatuiting, wordt 72 % verwijderd.

Categorie:
Wetenschap en technologie
04/02/2019

De scholiere Ceres Verkaik van het Anna van Rijn College in Nieuwegein is de Nederlandse winnares van de jaarlijkse EU-vertaalwedstrijd.

Categorie:
Cultuur, onderwijs en jeugd
30/01/2019

Als onderdeel van een lopend debat over de toekomst van Europa, is de Commissie vandaag met een discussienota gekomen over een duurzaam Europa in 2030.

Categorie:
Milieu , consumenten en gezondheid
30/01/2019

Het risico dat het Verenigd Koninkrijk(VK) op 30 maart de EU verlaat zonder deal neemt toe.  Daarom is de Commissie met de laatste voorstellen gekomen bestaande uit een pakket aan noodmaatregelen.

Categorie:
Landbouw, visserij en voedselvoorziening, Cultuur, onderwijs en jeugd, Economie, financiën belastingen en mededinging, Werkgelegenheid en sociale rechten, Justitie en rechten van de burger
24/01/2019

In 2017 investeerde de EU een recordbedrag van 2,6 miljard euro in het Europese uitwisselingsprogramma Erasmus+. Dit blijkt het vandaag gepresenteerde jaarverslag van Europese Commissie.

Categorie:
Cultuur, onderwijs en jeugd
23/01/2019

Vandaag heeft de Europese Commissie voor het eerst een rapport gepresenteerd over de verblijfsvergunningen en EU-paspoorten voor investeerders in een aantal EU-landen, de zogenaamde ´gouden paspoorten´ en visums.

Categorie:
Justitie en rechten van de burger
23/01/2019

Door de aanhoudende onzekerheid  in het Verenigd Koninkrijk(VK) over de goedkeuring  van het terugtrekkingsakkoord is de Commissie met twee noodvoorstellen gekomen. Deze moeten de impact van een "no deal"- brexit op visserij in de EU temperen.

Categorie:
Landbouw, visserij en voedselvoorziening
16/01/2019

Pip Blom is een van de winnaars van de Europese publieksprijs van Music Moves Europe Talent Awards.  Pip won deze in de categorie Rock en valt daarmee dubbel in de prijzen na het winnen van de Music Moves Europe Talent Award.

Categorie:
Cultuur, onderwijs en jeugd

Pages