Vertegenwoordiging in Nederland

Nieuws

Onze persagenda ontvangen?

  

Deze nieuwsberichten zijn een selectie van de voor Nederland relevante Europese onderwerpen. Check de nieuwsdatabase voor meer info.

Pages

Wil je mensen in contact brengen met Europa en hen betrekken bij discussies over het EU-beleid, de prioriteiten en de toekomst van de EU? De Europese Commissie publiceert vandaag een oproep voor de selectie van de nieuwe generatie EUROPE DIRECT-centra voor de periode 1 mei 2021 - 31 december 2025.  

Categorie: Ondernemen, Cultuur, onderwijs en jeugd, Institutionele zaken, Justitie en rechten van de burger, Regio's en locale ontwikkeling

Waar zal de Europese Commissie het komend jaar aan werken voor de Europese burger? Ieder jaar stelt de Commissie een werkprogramma op met een lijst maatregelen voor de komende twaalf maanden.

Categorie: Landbouw, visserij en voedselvoorziening, Ondernemen, Cultuur, onderwijs en jeugd, Economie, financiën belastingen en mededinging, Werkgelegenheid en sociale rechten, Energie en natuurlijke hulpbronnen, Milieu , consumenten en gezondheid, Buitenlandse betrekkingen EU, Institutionele zaken

Zit je eraan te denken om deze herfstvakantie de grens over te gaan? Weet je echter niet hoe het zit met de coronarisico’s in het EU-land van bestemming? 

Categorie: Milieu , consumenten en gezondheid, Vervoer en reizen

Of het nu gaat om de kleding die we dragen, het voedsel dat we eten, cosmetica of speelgoed waar onze kinderen mee spelen: veiligheid gaat voor. Daarom gaan we er voor zorgen dat de meest schadelijke chemicaliën niet meer in consumentenproducten terechtkomen.

Categorie: Milieu , consumenten en gezondheid

De renovatie van gebouwen in Europa moet de komende tien jaar verdubbelen om het energieverbruik omlaag te krijgen en de klimaatdoelen te behalen.

Categorie: Economie, financiën belastingen en mededinging, Milieu , consumenten en gezondheid

Om bedrijven met aanzienlijke omzetverliezen verder te ondersteunen heeft de Europese Commissie heeft besloten de tijdelijke kaderregeling voor overheidsstaatssteun met zes maanden te verlengen tot 30 juni 2021.

Categorie: Economie, financiën belastingen en mededinging

/netherlands/file/reizenwebfotonljpg_nlreizen_webfoto_nl.jpg

reizen in coronatijden
© EC

Europese afspraken zorgen ervoor dat de grenzen in de EU open blijven tijdens de tweede coronagolf. Er komt een kleurenkaart, waar vanaf nu dezelfde kleurcodes per regio gehanteerd worden i.v.m. coronarisico.

Categorie: Milieu , consumenten en gezondheid, Vervoer en reizen

Dankzij een EU-lening van €30 miljoen kunnen minstens vier stadsverwarmingsprojecten in Nederland komen door werving en realisatie via Dorothea, een beleggingsvehikel van Asper Investment Management.

Categorie: Economie, financiën belastingen en mededinging

/netherlands/file/guinesjpg_nlguines.jpg

Mairead McGuinness, nieuwe EU-commissaris
© EP

Vandaag hebben de EU-landen Mairead McGuinness tot nieuw lid van de Europese Commissie benoemd. De benoeming is in onderlinge overeenstemming met EC-voorzitter Ursula von der Leyen. 

Categorie: Institutionele zaken

Nederland gaat minimaal 7,8 miljoen doses van het coronavaccin van Janssen Pharmaceutica afnemen, zodra dit vaccin wordt toegelaten tot de Europese markt.

Categorie: Milieu , consumenten en gezondheid

Pages