Vertegenwoordiging in Nederland

Nieuws

Pages

15/11/2017

In de aanloop naar de EU-top in december heeft de Europese Commissie vandaag aangegeven wat er nog moet gebeuren om de positieve resultaten van de afgelopen jaren te consolideren.
 

Categorie:
Justitie en rechten van de burger
13/11/2017

De Europese Investeringsbank (EIB) en de provincie Limburg hebben een kredietovereenkomst ondertekend om investeringen in regionale duurzaamheidsprojecten te ondersteunen. De lening van EUR 30 miljoen wordt gegarandeerd via het Europees Fonds voor strategische investeringen (EFSI), dat onderdeel is van het Investeringsplan voor Europa van de Europese Commissie.

Categorie:
Economie, financiën belastingen en mededinging
Waterstofbus in Gelderlan
08/11/2017

De Europese Commissie is vandaag met een pakket aan maatregelen gekomen voor duurzamere mobiliteit in de EU.

Categorie:
Milieu , consumenten en gezondheid
06/11/2017

Het Europees Solidariteitskorps (ESC) is een initiatief van de Europese Commissie dat jongeren bij elkaar brengt om samen maatschappelijke problemen aan te pakken. Voor veel jonge Europeanen stopt solidariteit niet aan de grens. Via het ESC kunnen zij de handen ineen slaan op weg naar een samenleving van gedeelde verantwoordelijkheden en wederzijdse ondersteuning.

Categorie:
Cultuur, onderwijs en jeugd
01/11/2017

/netherlands/file/nadiacalvinojpg_nlnadia_calvino.jpg

Nadia Calviño
©EU

 


Gisteren was Nadia Calviño, Directeur-Generaal Begroting, op bezoek in Nederland om met stakeholders te spreken over het EU-budget en de toekomst van Europa.

Categorie:
23/10/2017

Deze keer volgen we de scholiere Quinty Du uit Zoetermeer in onze wekelijkse verhalenreeks over het uitwisselingsprogramma Erasmus+. Zij vertelt over de voorbereidingen voor haar trip naar Bulgarije.

Categorie:
Cultuur, onderwijs en jeugd
18/10/2017

Vandaag is de Europese Commissie met een actieplan gekomen om de burger beter te beschermen tegen terroristische dreigingen in Europa.

 

Categorie:
Justitie en rechten van de burger
Koen op uitwisseling naar Frankijk
16/10/2017

Hoe is het om met jouw school op uitwisseling naar Frankrijk te gaan? In onze verhalenreeks over het uitwisselingsproject Erasmus+ van deze week vertelt Koen van het Oranje Nassau College, Zoetermeer erover.

Categorie:
Cultuur, onderwijs en jeugd
12/10/2017

De EU-landen hebben vandaag een akkoord bereikt over de oprichting van het Europees Openbaar Ministerie. Er zullen twintig landen aan meedoen: Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Portugal, Roemenië, Slowakije, Spanje en Slovenië.
 

Categorie:
Justitie en rechten van de burger
11/10/2017

De Europese Commissie roept het Europees Parlement en de EU-landen op zo snel mogelijk haar voorstellen goed te keuren om de risico’s te beperken en de banken in de EU veerkrachtiger te maken.

Categorie:
Economie, financiën belastingen en mededinging

Pages