Vertegenwoordiging in Nederland

Nieuws

Pages

Hulp aan Lombok
14/08/2018

De Europese Commissie heeft €500 000 extra toegezegd om de ergste nood te lenigen van de slachtoffers die getroffen zijn door de verwoestende aardbevingen in Lombok eind juli en begin augustus.

Categorie:
Buitenlandse betrekkingen EU
14/08/2018

Vandaag zet de Europese Commissie een nieuwe stap in de juridische procedure tegen Polen. Dit omdat de nieuwe Poolse wet over de organisatie van het Hooggerechtshof in strijd is met het EU-recht. Het druist in tegen de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht.

Categorie:
Justitie en rechten van de burger
02/08/2018

De Britten willen alleen vrij verkeer van goederen, maar dat druist in tegen de „economische fundamenten” van de EU, schrijft Michel Barnier, onze Brexit-hoofdonderhandelaar.

Categorie:
Buitenlandse betrekkingen EU, Institutionele zaken
01/08/2018

Nederland zal als 21ste land meedoen met het  Europees Openbaar Ministerie (EOM).  Dit orgaan zal zich bezighouden met de bestrijding van misdrijven tegen de EU-begroting. Denk aan  fraude, corruptie, witwaspraktijken en ernstige grensoverschrijdende btw-fraude van meer dan 10 miljoen euro.

Categorie:
Justitie en rechten van de burger
31/07/2018

Zet jouw gemeente zich in om de stad toegankelijk te maken voor iedereen ongeacht leeftijd of handicap? Meld je als gemeente dan aan voor de Acces City Award.

Categorie:
Cultuur, onderwijs en jeugd, Werkgelegenheid en sociale rechten, Regio's en locale ontwikkeling, Vervoer en reizen
24/07/2018

Philips, Asus, Pioneer, Denon & Marantz hebben gezamenlijk 111 miljoen euro aan boetes gekregen voor concurrentievervalsing. Dit heeft de Europese Commissie vandaag bekend gemaakt.

Categorie:
Ondernemen, Milieu , consumenten en gezondheid
Klok verzetten
23/07/2018

Jouw mening telt. Vind je dat de EU de zomertijd moet behouden of  juist afschaffen? Laat het weten door deelname aan de online raadpleging van de Europese Commissie.

Categorie:
Justitie en rechten van de burger
20/07/2018

De Commissie is vandaag met een voorstel gekomen om Nederland 1,2 miljoen EUR toe te kennen voor 450 ontslagen werknemers van de sector financiële dienstverlening.

Categorie:
Economie, financiën belastingen en mededinging, Werkgelegenheid en sociale rechten
18/07/2018

Het Europees Investeringsplan oftewel het zogenaamde Europees Fonds voor strategische investeringen (EFSI) heeft sinds juli 2015 335 miljard EUR aan extra investeringen in de EU gemobiliseerd.

Categorie:
Ondernemen, Economie, financiën belastingen en mededinging
18/07/2018

De Europese Commissie heeft Google een boete van 4.34 miljard euro opgelegd wegens illegale praktijken met Androidtoestellen om de machtpositie van de zoekmachine Google te versterken. Dit is in strijd met de Europese regels.

Categorie:
Economie, financiën belastingen en mededinging

Pages