Vertegenwoordiging in Nederland

Gevolgen bij een 'No deal'-scenario

/netherlands/file/brexitechpjpg_nlbrexit_ec_hp.jpg

EU/VK
copyright EC

De EU‑leiders stellen Brexit uit tot 31 oktober. Als beide partijen het terugtrekkings­akkoord eerder ratificeren, trekt het VK zich terug op de eerste dag van de maand na die van de ratificatie. Dit zijn de gevolgen in geval van een 'No' deal-scenario.

11/04/2019

Wat zijn de gevolgen  bij een 'No deal'-scenario op het gebied van wonen, studeren, reizen, kopen etc? Om een antwoord te bieden op deze vragen, heeft de EU per thema een aantal factsheets samengesteld:

Reizen

Reizen tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU als er geen Brexit-deal is?  Hier moet je rekening mee houden.

Wonen

-Wat moet ik als Brits onderdaan doen wanneer ik in de EU wil blijven wonen als er geen Brexit-deal is? Bekijk de factsheet.

- Wat moet ik als EU-burger doen wanneer ik in het VK wil blijven wonen als er geen Brexit-deal is? Deze factsheet legt uit hoe het zit.

Consumentenrechten

Wat zijn mijn rechten als ik als consument (van een EU-land) goederen koop in een winkel of via een website in het VK? Bekijk de factsheet.

Heeeft de Brexit gevolgen voor de veiligheid en de kwaliteit van de geneesmiddelen die in de EU op de markt worden gebracht? Bekijk de factsheet.

Studeren

Hoe zit het met studeren en een opleiding volgen in het Verenigd Koninkrijk bij een 'No deal'-scenario? Bekijk de factsheet.

Andere informatiebronnen:

Zeven zaken die je over de Brexit moet weten.

De speciale Brexit-website.