Vertegenwoordiging in Nederland

Europees Commissaris verwelkomt EMA in Amsterdam

/netherlands/file/andriukaitisemajpg_nlandriukaitis_ema.jpg

Vytenis Andriukaitis samen met Bruno Bruins
copyright

Europees Commissaris voor Gezondheid en Voedselveiligheid Vytenis Andriukaitis bezocht op 19 maart het tijdelijke gebouw van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) in Amsterdam Sloterdijk samen met de Nederlandse minister voor Medische Zorg en Sport, Bruno Bruins.

21/03/2019
Commissaris Andriukaitis werd verwelkomd door Guido Rasi, de uitvoerend directeur van EMA, senior management en personeel. Met een delegatie van EMA bezocht hij ook de bouwlocatie van het definitieve EMA-gebouw aan de Amsterdamse Zuidas.

'Ik was erg blij met de inspanningen van EMA en de Nederlandse overheid om de verhuizing soepel te laten verlopen. EMA heeft een zeer belangrijke taak om ervoor te zorgen dat de geneesmiddelen die in de EU worden verkocht veilig zijn voor alle patiënten. De continuïteit van dit werk is volledig verzekerd ', zei de commissaris na het bezoek.

"Het was ook belangrijk voor mij om het personeel te ontmoeten en hen te bedanken voor hun loyaliteit en aanzienlijke inspanningen, omdat ze te maken hebben met een groot aantal veranderingen en uitdagingen", voegde Commissaris Andriukaitis eraan toe.

'Wat de problemen in verband met de mogelijke tekorten aan medicijnen betreft, heb ik er na gesprekken met EMA vertrouwen in dat we ze op de juiste manier kunnen oplossen. En om dit te bereiken, roep ik de EU-lidstaten nogmaals op om te controleren dat aan hun kant alle nodige voorbereidingen zijn getroffen om te verzekeren dat medicijnen die nu goed beschikbaar zijn, er ook zullen zijn na de Brexit voor patiënten die ze nodig hebben,' besloot Andriukaitis.