Vertegenwoordiging in Nederland

EU-jongerencampagne wint goud in Cannes

De nieuwe EU-jongerencampagne #EUandME heeft in Cannes de eerste prijs gewonnen bij Corporate Media en TV Awards .De campagne kreeg afgelopen donderdag de Gouden Dolfijn voor Best geïntegreerde communicatiecampagne. Een van de vijf korte films uit de campagne, de eenling, ontving ook een Zilveren Dolfijn in de categorie Beste non-profit bedrijfsfilm

01/10/2018

Beste bedrijfscommunicatieproducten
De Corporate Media en TV Awards in Cannes wordt elk jaar georganiseerd om de beste bedrijfscommunicatieproducten voor media en TV te eren. De Grote Prijs dit jaar ging naar de Britse korte film Losing Mr Renton, geproduceerd voor het Spaanse bankconcern Santander.
De #EUandMe-campagne is eerder dit jaar op Europadag gelanceerd, en is gericht op jonge Europeanen om hen te stimuleren de Europese kernwaarden opnieuw te omarmen.

Conversatie
Om deze pan-Europese conversatie van de grond te krijgen, werkte de campagne samen met vijf bekende Europese filmmakers die elk een korte film hebben gemaakt, geïnspireerd op de belangrijkste campagnethema's: rechten, banen, digitaal, mobiliteit en duurzaamheid.

De vijf korte films van #EUandME

  • De eenling: Jan houdt van het buitenleven en woont alleen in de bergen. Maar als Vrouwe Fortuna op zijn deur klopt, moet hij een plan maken om zijn hart te volgen.
  • Party animal: Alex heeft er alles voor over om te dansen. Hij zit vast in een beklemmende baan, maar plotseling krijgt hij een helder inzicht.
  • Debut: Een jonge boer droomt ervan voetballegende te worden. Maar voordat hij zijn ambitie op het veld kan waarmaken, moet hij eerst onder ogen zien wie hij zelf is.
  • Oona: Een jong meisje dat in een dicht bos verdwaald is, moet op een vreemde vriend vertrouwen om de weg terug te vinden.
  • De levende herberg: Een oudere dame droomt ervan om door Europa te reizen. Haar kleinkinderen willen geld ophalen voor haar avontuur, maar hun plan heeft onverwachte gevolgen.

De films hebben in bioscopen en festivals door heel Europa gedraaid waaronder ook in Nederland zoals tijdens:
- Het Embassy Festival in Den Haag (augustus )
- Cineville Sunday Shorts (Debut + Oona) (september)
- LIFF Drive in Cinema (voor de film Moonlight) 14 oktober (Debut)
- Eastern Neigbours Filmfestival (7 – 11 november) (Debut + The Loner)
 
Jongeren aan het woord
Online zijn de films ook nog 10 miljoen keer bekeken. De website van de campagne, met bijna een miljoen mensen bezoekers zal binnenkort tientallen korte clips tonen van jongeren uit heel Europa, waarin ze uitleggen hoe de EU hun levens heeft verrijkt.
Met deze campagne wil de Europese Commissie in heel Europa jongeren met verschillende achtergronden bereiken in aanloop naar de Europese verkiezingen in mei 2019.