Vertegenwoordiging in Nederland

Doe mee aan de EU-vertaalwedstrijd voor scholieren

/netherlands/file/leerlingwebjpg_nlleerling_web.jpg

Rotterdamse scholier
©EC

Op 21 november kunnen 17-jarige scholieren uit de hele EU weer voor één dag EU-vertaler zijn. Scholen, die mee willen doen aan de vertaalwedstrijd Juvenes Translatores kunnen zich inschrijven vanaf 2 september.

30/08/2019

De scholieren kunnen vertalen van en naar een van de 24 officiële talen van de EU (552 mogelijke talencombinaties). Tijdens de editie van vorig jaar maakten de leerlingen gebruik van 154 talencombinaties.
Dit jaar zullen de deelnemende tieners een tekst moeten vertalen over hoe jongeren zich kunnen inzetten voor het Europa van de toekomst.

Prijs
De winnaars - één per land - worden begin februari 2020 bekendgemaakt. Zij mogen hun prijs in het voorjaar van 2020 in ontvangst nemen tijdens een speciale ceremonie in Brussel.

Achtergrond
De Commissie organiseert sinds 2007 elk jaar de wedstrijd Juvenes Translatores (Latijn voor "jonge vertalers"). De wedstrijd promoot het leren van talen in scholen en laat jongeren ervaren hoe het is om vertaler te zijn. Meer weten? Lees het persbericht voor uitgebreide informatie.

Bekijk ook:

De Juvenes Translatores-website

Interview Nederlandse winnares 2019