Vertegenwoordiging in Nederland

De Europese kaart met de coronakleurcodes per regio is nu beschikbaar

Zit je eraan te denken om deze herfstvakantie de grens over te gaan? Weet je echter niet hoe het zit met de coronarisico’s in het EU-land van bestemming? 

16/10/2020

Dan kun je nu de actuele situatie per regio bekijken op de Europese kaart van de "Europese RIVM". Dat is Europees Centrum voor ziektepreventie en –bestrijding.

De coronasituatie in Europa

Duidelijkheid voor reizigers
De kaart omvat een classificatie van regio’s (groen, oranje, rood en grijs) op basis van de plaatselijke epidemiologische situatie. Zo kun je in één oogopslag zien hoe het zit met het besmettingsgevaar.  

Achtergrond.
Een maand geleden was de Europese Commissie met een voorstel gekomen om reizigers meer duidelijkheid te schaffen door een gezamenlijke aanpak. Dit omdat reizigers geconfronteerd werden met een lappendeken van regels en procedures per EU-land. Evenals onduidelijke informatie over gebieden met een groot en klein besmettingsgevaar en onduidelijke reisvoorschriften. Deze week hebben de EU-landen daar afspraken over gemaakt.  

Lokale coronamaatregelen per Europese regio
De Europese kaart zal binnenkort ook te vinden zijn op de speciale reiswebsite Re-open, waar je overigens real time alles kunt lezen over de lokale coronamaatregelen per Europese regio/bestemming.