Vertegenwoordiging in Nederland

Campagne: "krijg geen slapeloze nachten van je droomvakantie"

/netherlands/file/fotowebsitejpg_nlfoto_website.jpg

Zorgeloos op vakantie met tips
©ECC

Heb je deze zomer vakantieplannen, nu we eindelijk weer weg kunnen gaan na een lange periode van reisbeperkingen? Heb je al geboekt of moet je nog boeken? Laat het in ieder geval geen vakantie worden naar de malle dieven. 

04/06/2021

Met deze tips van het Europees Consumenten Centrum(ECC) en de Fraudehelpdesk kun je zorgeloos op vakantie. Ze zijn deze week een campagne gestart, die niet uitsluitend gericht op is op fraude maar ook op de problemen waar reizigers tegenaanlopen in aanloop naar en gedurende hun vakantie.

Ze waarschuwen voor onder meer identiteitsfraude en oplichting met vakantiehuisjes en geven tips om hoge belkosten, onverwachte verkeersboetes uit het buitenland of discussies na autoverhuur te voorkomen.

Enkele adviezen:

  • Bestaat dat vakantiehuisje wel echt of betaalt de vakantieganger voor een vakantiewoning die al bewoond wordt door een ander? Foto’s en tekst van nepaanbiedingen zijn meestal gestolen van andere websites, vakantiegangers moeten daarom altijd de foto’s en het adres via internet controleren.
  • Openbare wifi en laadpalen zijn onverstandige keuzes voor veilig internetten. Vakantiegangers kunnen daarom beter investeren in een paar MB aan data.
  • Voorkom identiteitsfraude. Reizigers worden op diverse plaatsen gevraagd om het paspoort af te geven. Dat is niet veilig en kan anders. Vaak is alleen het soort ID-bewijs en het nummer voldoende. Vakantiegangers kunnen daarom beter een kopietje van het paspoort maken waarop alle andere informatie (zoals het BSN) onleesbaar is gemaakt.

Meer tips? Lees verder op de website van het ECC.