Vertegenwoordiging in Nederland

Breda wint Access City Award 2019 voor meest toegankelijke Europese stad

Breda heeft vandaag de Access City Award 2019 gewonnen. Dit omdat de Noord-Brabantse stad voortdurend verbeteringen doorvoert om het leven gemakkelijker te maken voor mensen met een handicap.

04/12/2018

Breda is een bron van inspiratie voor steden in en buiten Europa die met vergelijkbare uitdagingen te maken hebben.

/netherlands/file/tweetbredanljpg_nltweet_breda_nl.jpg

Breda wint Europese prijs voor toegankelijkheid
copyright Breda

Tijdens de prijsuitreiking zei Marianne Thyssen, commissaris voor Werkgelegenheid, Sociale Zaken, Vaardigheden en Arbeidsmobiliteit: "Te vaak voelen mensen met een handicap zich geïsoleerd omdat ze geen toegang hebben tot openbare ruimten of tot het openbaar vervoer. In Breda zijn openbare plaatsen zoals parken en winkels voor iedereen toegankelijk. Digitale technologieën zorgen ervoor dat alle burgers met het openbaar vervoer kunnen reizen. En deze investeringen werpen hun vruchten af. Het toerisme floreert in deze stad dankzij haar inclusieve beleid. In de nabije toekomst zal de Europese toegankelijkheidswet een aanvulling vormen op de inspanningen van Breda door Europese toegankelijkheidsnormen vast te stellen voor belangrijke producten en diensten. Onze gezamenlijke inspanningen op lokaal en Europees niveau vormen een keerpunt voor de meer dan 80 miljoen Europeanen met een handicap."

Achtergrond
De Access City Award wordt jaarlijks georganiseerd door de Europese Commissie en het Europees Gehandicaptenforum en is een van de acties van de Europese strategie inzake handicaps 2010-2020 om een onbelemmerd Europa tot stand te brengen. Het is een erkenning voor steden die op dit moment een voorbeeldrol spelen in het opheffen van belemmeringen in heel Europa. De award gaat naar steden die hun toegankelijkheid op essentiële punten aantoonbaar en duurzaam hebben verbeterd en die concrete plannen hebben om op de ingeslagen weg voort te gaan. De award moet een inspiratiebron zijn voor andere steden die met gelijkaardige uitdagingen te maken hebben en heeft als doel goede praktijken in heel Europa te bevorderen.

Meer weten? Lees het volledige persbericht.