Vertegenwoordiging in Nederland

Boete van 110 miljoen euro voor Facebook vanwege misleidende info overname WhatsApp

/netherlands/file/fusiefacebook3nljpg-3_nlfusie_facebook_3_nl.jpg

Foto WhatApp bericht

De Europese Commissie heeft Facebook een boete van 110 miljoen euro opgelegd vanwege misleidende informatie die is verstrekt rond de overname van WhatsApp.

18/05/2017

Toch koppeling persoonlijke data WhatsApp en Facebook
Toen Facebook in 2014 de overname van WhatsApp aankondigde, liet het de Commissie weten dat de gebruikersaccounts van Facebook en WhatsApp niet automatisch aan elkaar zouden kunnen worden gekoppeld.

Dit stond zowel in het kennisgevingsformulier als in een antwoord op een verzoek tot inlichtingen van de Commissie. Whatsapp kondigde in augustus 2016 echter een wijziging van de algemene voorwaarden en het privacybeleid aan, inclusief de mogelijkheid om telefoonnummers van WhatsApp-gebruikers te koppelen aan de identiteit van Facebook-gebruikers.


“Het besluit van vandaag zendt een helder signaal aan bedrijven: zij moeten aan alle elementen van de fusieregels van de EU voldoen, inclusief de verplichting om juiste inlichtingen te verstrekken. De Commissie legt Facebook een proportionele en afschrikwekkende boete op. De Commissie moet haar besluiten over de gevolgen van een fusie op de mededinging kunnen nemen op basis van volledige kennis van de juiste feiten", aldus EU-commissaris Vestager (Concurrentie).

Meer hierover weten? Lees het volledige persbericht.