Vertegenwoordiging in Nederland

Amsterdamse Pip Blom wint ook de Europese publieksprijs voor de muziek

Pip Blom is een van de winnaars van de Europese publieksprijs van Music Moves Europe Talent Awards.  Pip won deze in de categorie Rock en valt daarmee dubbel in de prijzen na het winnen van de Music Moves Europe Talent Award.

16/01/2019

/netherlands/file/visualwinnaarpublieksprijsjpg_nlvisual_winnaar_publieksprijs.jpg

Pip Blom
copyright EC

Dit is bekend gemaakt tijdens de European Music Awards Night bij Eurosonic Noorderslag 2019 in aanwezigheid van Tibor Navracsics, de eurocommissaris voor Cultuur. Een jury had eerst twaalf winnaars geselecteerd in 6 categorieën die de hedendaagse en toekomstige Europese sound vertegenwoordigen.Daarna kon het publiek hun favoriete artiest per categorie kiezen. Dit zijn alle winnaars van de publieksprijs:

Pop: Bishop Briggs (UK)
Rock: Pip Blom (NL)
Electronic: Stelartronic (AT)
RnB/Urban: Rosalía (ES)
Hip Hop/Rap: Reykjavíkurdætur (IS)
Singer- songwriter: Albin Lee Meldau (SE)

De Music Moves Europe Talent Awards zijn de nieuwe Europese prijs voor pop en hedendaagse muziek. Zij zijn de allereerste winnaars van de Music Moves Europe Talent Awards. ESNS 19 huldigde opkomende Europese artiesten tijdens de Awards Night in de Oosterpoort in Groningen, met optredens van Bishop Briggs, Pip Blom, Reykjavíkurdætur, Albin Lee Meldau, blackwave. Avec en Lxandra.

Muziek is een van de meest populaire kunstvormen en wordt veel gebruikt om de culturele diversiteit van Europa te vieren. 'De Music Moves EuropeTalent Awards' is de opvolger van de 'European Border Breakers Awards' (ook wel bekend als EBBA-awards). De talentenprijs wordt medegefinancierd door het EU-financieringsprogramma Creatief Europe. Dit programma biedt steun aan cultuur en de audiovisuele sector en heeft ondermeer als doel om cultuur over de grenzen heen te promoten en muziekverkoop te stimuleren.