Vertegenwoordiging in Nederland

Home

  • Europese Commissie Vertegenwoordiging in Nederland

    In Nederland is er, net als in de andere 27 EU-landen, een Vertegenwoordiging van de Europese Commissie. Deze is onderdeel van de Commissie en vertegenwoordigt haar belangen in Nederland. De Vertegenwoordiging geeft burgers, journalisten en bedrijven informatie over het beleid van de Europese Unie.  Lees verder

  • Brexit: veelgestelde vragen

    Wat gaat er gebeuren, nu het Verenigd Koninkrijk het proces heeft gestart om uit de EU te stappen?  Lees er meer over bij de Veelgestelde vragen.

  • Internationale ervaring opdoen voor jouw cv?

    Ben je tussen de 18 - 30 jaar en wil je voor jouw cv internationale ervaring opdoen en andere mensen helpen? Dan is het Europees Solidariteitskorps misschien wat voor jou. Lees er meer over op de speciale website.

Nieuws
23/04/2018

Klokkenluiders kunnen inbreuken op het EU-recht helpen opsporen, onderzoeken en bestraffen. Ze spelen ook een belangrijke rol bij het in staat stellen van journalisten en de vrije pers om hun fundamentele rol in onze democratieën te spelen. Daarom moeten klokkenluiders goed worden beschermd tegen intimidatie en/of vergelding.

17/04/2018

Commissie stelt maatregelen voor om de toegang tot middelen voor het plannen, financieren en uitvoeren van misdrijven in te perken en komt met nieuwe regels waardoor politie en justitie gemakkelijker toegang verkijgen tot elektronisch bewijsmateriaal (bijv. e-mails, sms´jes of apps) over de grens.

 

Evenementen
World Café sessie

Hoe ziet de toekomst van Europa eruit? Al 60 jaar werken Europese landen samen. Er is kritiek op de manier waarop. Maar hoe moet het dan wel?

Datum:
  • 22/03/2018 to 23/05/2019