Vertegenwoordiging in Nederland

Home

  • Europese Commissie Vertegenwoordiging in Nederland

    In Nederland is er, net als in de andere 27 EU-landen, een Vertegenwoordiging van de Europese Commissie. Deze is onderdeel van de Commissie en vertegenwoordigt haar belangen in Nederland. De Vertegenwoordiging geeft burgers, journalisten en bedrijven informatie over het beleid van de Europese Unie.  Lees verder

  • Brexit: veelgestelde vragen

    Wat gaat er gebeuren, nu het Verenigd Koninkrijk het proces heeft gestart om uit de EU te stappen?  Lees er meer over bij de Veelgestelde vragen.

  • Internationale ervaring opdoen voor jouw cv?

    Ben je tussen de 18 - 30 jaar en wil je voor jouw cv internationale ervaring opdoen en andere mensen helpen? Dan is het Europees Solidariteitskorps misschien wat voor jou. Lees er meer over op de speciale website.

Nieuws
Hulp aan Lombok
14/08/2018

De Europese Commissie heeft €500 000 extra toegezegd om de ergste nood te lenigen van de slachtoffers die getroffen zijn door de verwoestende aardbevingen in Lombok eind juli en begin augustus.

14/08/2018

Vandaag zet de Europese Commissie een nieuwe stap in de juridische procedure tegen Polen. Dit omdat de nieuwe Poolse wet over de organisatie van het Hooggerechtshof in strijd is met het EU-recht. Het druist in tegen de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht.

Evenementen
'Sprekend boek' lenen?

Levende boeken zijn mensen die in het dagelijks leven veel te maken hebben met sociale discriminatie. Denk aan een vluchteling, hooligan een ex-crimineel etc. In The Human Libary kun je een 'sprekend boek' lenen en zo in gesprek komen met iemand, die je in het dagelijks leven niet zo snel spreekt. 

Datum:
  • 22/09/2017 to 06/04/2019