Vertegenwoordiging in Nederland

Home

 • Europese Commissie Vertegenwoordiging in Nederland

  In Nederland is er, net als in de andere 27 EU-landen, een Vertegenwoordiging van de Europese Commissie. Deze is onderdeel van de Commissie en vertegenwoordigt haar belangen in Nederland. De Vertegenwoordiging geeft burgers, journalisten en bedrijven informatie over het beleid van de Europese Unie.  Lees verder

 • Brexit: veelgestelde vragen

  Wat gaat er gebeuren, nu het Verenigd Koninkrijk heeft gestemd om uit de EU te stappen?  Lees er meer over bij de Veelgestelde vragen.

 • Banen, groei en investeringen

  Banen, groei en investeringen

  Meer banen, groei en investeringen stimuleren is een van de tien prioriteiten, waar de Europese Commissie aan werkt.

  "Ik zal de hoogste prioriteit geven aan het versterken van het concurrentievermogen van Europa en het stimuleren van de investeringen die banen creëren," aldus Commissievoorzitter Juncker, politieke beleidslijnen.

  Meer over de tien prioriteiten.

Nieuws
29/11/2016

De Europese Commissie (EC) is met een voorstel gekomen om 1,8 miljoen euro toe te wijzen aan de provincies Drenthe en Overijssel. Hiermee wil EC 800 voormalige werknemers in de detailhandel (Aktiesport, Dolcis, Manfield, Perry Sport, Scapino en V&D) een nieuwe baan helpen vinden. Het geld komt uit
uit het Europees Fonds voor aanpassing aan de globalisering (EFG).

29/11/2016

In de race naar de meest toegankelijke Europese stad voor mensen met een beperking heeft Rotterdam het afgelegd tegen de Britse stad Chester. Wel heeft Rotterdam de tweede plek behaald.

Evenementen

Precies 25 jaar na de ondertekening van het Verdrag van Maastricht, op 9 december 2016, nodigt de Limburgse hoofdstad Europa uit om terug te keren naar de geboorteplek van de Europese Unie en de Euro met o.a Jean-Claude Juncker (Voorzitter van de Europese Commissie)

Datum:
09/12/2016
Tijd:
- - 9:00 - 18:30