Vertegenwoordiging in Nederland

Home

  • Europese Commissie Vertegenwoordiging in Nederland

    In Nederland is er, net als in de andere 27 EU-landen, een Vertegenwoordiging van de Europese Commissie. Deze is onderdeel van de Commissie en vertegenwoordigt haar belangen in Nederland. De Vertegenwoordiging geeft burgers, journalisten en bedrijven informatie over het beleid van de Europese Unie.  Lees verder

  • Brexit: veelgestelde vragen

    Wat gaat er gebeuren, nu het Verenigd Koninkrijk het proces heeft gestart om uit de EU te stappen?  Lees er meer over bij de Veelgestelde vragen.

  • Internationale ervaring opdoen voor jouw cv?

    Ben je tussen de 18 - 30 jaar en wil je voor jouw cv internationale ervaring opdoen en andere mensen helpen? Dan is het Europees Solidariteitskorps misschien wat voor jou. Lees er meer over op de speciale website.

Nieuws
16/07/2018

Veel vakantiegangers krijgen te maken met een vluchtvertraging, vluchtannulering of ander gedoe tijdens de vliegreis. Het is natuurlijk erg vervelend als je uren later op de vakantiebestemming aankomt of wanneer de bagage niet van de band rolt. Dit kan de vakantie behoorlijk in de war schoppen. Gelukkig zijn er regels die ervoor zorgen dat reizigers in heel de EU uniform worden beschermd.

 

16/07/2018

 De Europese Commissie en de consumenteninstanties van de EU dringen er bij Airbnb op aan om de voorwaarden in overeenstemming te brengen met de Europese regels voor consumentenbescherming. Bovendien moet Airbnb transparant zijn over de tarieven.

  

Evenementen
Leeuwarden als culturele hoofdstad van Europa 2018

Dit hele jaar is Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van Europa. De stad deelt de titel met Valetta (Malta). De titel is door de Europese Commissie in 1985 in het leven geroepen. Met als doel om de Europese culturele verscheidenheid en de gedeelde waarden te promoten door culturele evenementen.

Datum:
  • 01/01/2018 to 31/12/2018