Vertegenwoordiging in Nederland

Home

 • Internationale ervaring opdoen voor jouw cv?

  Ben je tussen de 18 - 30 jaar en wil je voor jouw cv internationale ervaring opdoen en andere mensen helpen? Dan is het Europees Solidariteitskorps misschien wat voor jou. Lees er meer over op de speciale website.

 • Europese Commissie Vertegenwoordiging in Nederland

  In Nederland is er, net als in de andere 27 EU-landen, een Vertegenwoordiging van de Europese Commissie. Deze is onderdeel van de Commissie en vertegenwoordigt haar belangen in Nederland. De Vertegenwoordiging geeft burgers, journalisten en bedrijven informatie over het beleid van de Europese Unie.  Lees verder

 • Brexit: veelgestelde vragen

  Wat gaat er gebeuren, nu het Verenigd Koninkrijk heeft gestemd om uit de EU te stappen?  Lees er meer over bij de Veelgestelde vragen.

 • Banen, groei en investeringen

  Banen, groei en investeringen

  Meer banen, groei en investeringen stimuleren is een van de tien prioriteiten, waar de Europese Commissie aan werkt.

  "Ik zal de hoogste prioriteit geven aan het versterken van het concurrentievermogen van Europa en het stimuleren van de investeringen die banen creëren," aldus Commissievoorzitter Juncker, politieke beleidslijnen.

  Meer over de tien prioriteiten.

Nieuws
22/02/2017

Nederland kent een gestage economische groei maar de woningmarkt, investeringen in Onderzoek & Innovatie en handelsoverschot blijven aandachtspunten.

08/02/2017

Het door de EU gefinancierde project Ultraplacad is bezig met de ontwikkeling van een goedkoop apparaat dat kanker in een vroeg stadium kan opsporen door middel van bloedanalyse. Met dit apparaat kunnen artsen meer patiënten onderzoeken en in een vroeg stadium van de ziekte behandelen – en levens redden.

Evenementen
Logo Europe Calling

Denk mee over de toekomst van Europa.
Hoe kunnen we Europa en de Euregio verbeteren? Hoe brengen we Europa dichterbij? En, hoe maken we het meer tastbaar? Dáár gaat het over tijdens de Europe Calling! Burgertop op 6 mei 2017.

Datum:
06/05/2017
Tijd:
9:00