Vertegenwoordiging in Nederland

Home

 • 14 September 2016 : Staat van de Unie

  14 September 2016 : Staat van de Unie

  Op 14 september houdt Voorzitter Juncker zijn jaarlijkse "staat van de Unie"-toespraak voor het Europees Parlement. Wat is er het afgelopen jaar bereikt in tijden van grote uitdagingen? Waar zet de EU op in volgend jaar?

  Volg het grootste Europadebat via de livestream

 • Brexit: veelgestelde vragen

  Brexit: veelgestelde vragen

  Wat gaat er gebeuren, nu het Verenigd Koninkrijk heeft gestemd om uit de EU te stappen?  Lees er meer over bij de Veelgestelde vragen.

 • Europese Commissie Vertegenwoordiging in Nederland

  Europese Commissie Vertegenwoordiging in Nederland

  In Nederland is er, net als in de andere 27 EU-landen, een Vertegenwoordiging van de Europese Commissie. Deze is onderdeel van de Commissie en vertegenwoordigt haar belangen in Nederland. De Vertegenwoordiging geeft burgers, journalisten en bedrijven informatie over het beleid van de Europese Unie.  Lees verder

 • Banen, groei en investeringen

  Banen, groei en investeringen

  Meer banen, groei en investeringen stimuleren is een van de tien prioriteiten, waar de Europese Commissie aan werkt.

  "Ik zal de hoogste prioriteit geven aan het versterken van het concurrentievermogen van Europa en het stimuleren van de investeringen die banen creëren," aldus Commissievoorzitter Juncker, politieke beleidslijnen.

  Meer over de tien prioriteiten.

Nieuws
01/08/2016

De EU-prijs voor cultureel erfgoed 2017/Europa Nostra-prijs is de meest prestigieuze prijs in Europa op het gebied van cultureel erfgoed. Ieder jaar wordt die toegekend aan de meest opmerkelijke erfgoedprojecten uit heel Europa.

Zomertips voor een zorgeloze vakantie in de EU
01/08/2016

Voor de een is de vakantie al begonnen, voor de ander begint deze binnenkort. Voor wie deze zomer binnen de EU reist, presenteren wij een reeks handige tips voor een zorgeloze vakantie:

Evenementen

Meerdere talen kunnen spreken en verstaan is een verrijking van je leven. In Europa koesteren we de culturele rijkdom, die hieruit voortkomt. Daarom vieren we elk jaar 26 september de Europese dag van de talen.

Datum:
25/09/2016
Tijd:
14:00