Vertegenwoordiging in Nederland

Agenda van evenementen

Deze pagina biedt u een overzicht van de komende evenementen die georganiseerd zijn door de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie of door derden.

EU-commissaris Timmermans

Op donderdag 23 november 2017 verzorgt Frans Timmermans een lezing op de Radboud Universiteit. De Eerste Vice-President van de Europese Commissie en alumnus van de Radboud Universiteit zal in zijn lezing reflecteren op de vraag hoe wetenschappers het kritische denken in het publieke debat kunnen stimuleren.

Datum:
  • 23/11/2017
Logo EU

Op 27 november organiseert de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie samen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, ACCESS EUROPE en het Europees Parlement Informatiebureau in Nederland de jaarlijkse Masterclass voor journalisten over Europa in Vondel CS in Amsterdam. In een ochtend word je bijgepraat over de grote uitdagingen waar Europa nu voor staat!

 

Datum:
  • 27/11/2017
Leeuwarden als culturele hoofdstad van Europa 2018

Over enkele maanden wordt Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. De stad deelt de titel met Valetta (Malta). De titel is door de Europese Commissie in 1985 in het leven geroepen. Met als doel om de Europese culturele verscheidenheid en de gedeelde waarden te promoten door culturele evenementen.

Datum:
  • 26/01/2018