Vertegenwoordiging in Nederland

EU Industry Days online 22- 25 februari 2021

/netherlands/file/windtowerworkersjpg_nlwind_tower_workers.jpg

Industrie in de EU
© EC

Stay tuned voor de vierde editie van de EU Industry Days. Deze keer is het event online en staat in het teken van de versnelde groene en digitale transitie. Bovendien komt het veranderende mondiale concurrentielandschap post-corona  aan bod. 

Datum: 
22/02/2021 tot 25/02/2021

De afgelopen jaren heeft de Europese Commissie EU-Industrie-dagen georganiseerd als een kans voor belanghebbenden en burgers uit heel Europa om een sterke dialoog over de toekomst van de Europese industrie op gang te brengen. In 2019 heeft het evenement meer dan 1500 deelnemers uit de hele EU en een groot aantal belanghebbenden, van industriële leiders tot het maatschappelijk middenveld, bijeengebracht.

Bijdragen aan een industriële Europese strategie 
De vierde editie van de EU-Industrie-dagen zal zich toespitsen op de versnelde groene en digitale transitie en op het veranderende mondiale concurrentielandschap in de context van na de COVID. Tegen deze achtergrond zal het een belangrijke bijdrage leveren aan de door de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, aangekondigde actualisering van de industriële strategie van de EU.

Rekening houdend met de onzekerheden in verband met de COVID-maatregelen zal het evenement virtueel tussen 22 en 25 februari 2021 worden georganiseerd. Het programma zal door de Europese Commissie en de belanghebbenden uit de industrie gezamenlijk worden opgesteld. Uitgebreide informatie volgt nog.

Een lokaal evenement organiseren in de EU Industry Week?
Er komt ook nog een EU Industry Week rondom de EU Industry Days. Als je een event wil organiseren dan kun je t/m 13 december een vezoek indienen bij de Europese Commissie voor steun. Bekijk de website voor meer informatie.