Vertegenwoordiging in Nederland

Cyberdemocratie – Praat mee op 5 februari 2019!

/netherlands/file/cyberdemocratienl1jpg_nlcyberdemocratie_nl_1.jpg

Cyberdemocratie
copyright EU

Wat wordt er in Nederland en Europa gedaan om verkiezingsbeïnvloeding tegen te gaan? Wat zijn best practices van (digitale) stemsystemen in Nederland en Estland? En: stemmen we in 2030 nog steeds met een rood potlood in Nederland?

Datum: 
05/02/2019 - 18:30 tot 21:15

Cyberveiligheid staat de afgelopen jaren hoog op de politieke agenda in Europa. Inmenging in verkiezingen van buitenaf, de gevaren en mogelijkheden van digitaal stemmen en de toepassing van nieuwe technologieën zoals blockchain hebben daarnaast tot een publieksdebat in Nederland en de rest van Europa geleid.

Uit een recente Europese opiniepeiling blijkt dat een meerderheid van de Europeanen zich zorgen maakt over verkiezingsbeïnvloeding en inmenging in de Europese verkiezingen van mei 2019.

Tijdens het evenement cyberdemocratie op 5 februari besteden we aandacht aan bovenstaande onderwerpen met o.a. sprekers van de Europese Commissie, het Europees Parlement, de Nederlandse Kiesraad, ProDemos, de Ambassade van Estland in Nederland en partijen uit de private sector.

Cyberdemocratie wordt georganiseerd door het Liaisonbureau van het Europees Parlement en de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland.

Cyberdemocratie
Dinsdag 5 februari 2019, 19:00 – 21:15
Museum voor Communicatie (COMM)
Zeestraat 82, 2518 AD Den Haag

Programma:

18:30-19:00 Inloop met thee en koffie

19:00-19:45 Cyberveiligheid en digitaal stemmen: Europees en Nederlands beleid door: Eddy Habben Jansen, Directeur ProDemos, Marie-Hélène Boulanger, Afdelingshoofd DG Justice, Europese Commissie en een
Europarlementariër (tbc).

19:45-20:30  Best practices: (Digitale) stemsystemen in Nederland en Estland door Ronald Prins, lid Nederlandse Kiesraad en Mare Tropp, Adviseur, Ambassade van Estland in Nederland.

20:30-21:15  De democratie van de toekomst: Hoe stemmen we in 2030? Door Sijmen Ruwhof, Ethische Hacker, Hugo Jonker, Onderzoeker en Robert Rongen, Blockchain Architect .          

Aanmelden:

Geintresseerden kunnen zich aanmelden via EventBrite.