Vertegenwoordiging in Nederland

Onderwijs

/netherlands/file/onderwijsstartpaoginawebversiejpg_nlonderwijs_startpaogina_webversie.jpg

Leren
©EU

De vluchtelingencrisis, de euro of Brexit: Europese onderwerpen die (bijna) dagelijks het nieuws halen. De EU komt pas in groep 7 (PO) aan bod, maar ook voor die tijd komen kinderen ermee in aanraking. Hoe leg je aan je leerlingen uit wat er in Europa gebeurt en waarom de EU belangrijk is? Om docenten te ondersteunen, ontwikkelt de EU aanvullend (online) lesmateriaal, dat kosteloos beschikbaar is.

Lesmateriaal

Voor zowel het primair als secundair onderwijs hebben wij lesmateriaal ontwikkeld, met diverse raakvlakken binnen de huidige lesmethoden. Hierbij is rekening gehouden met de kerndoelen van het Nederlandse onderwijs.

Lezen en meer

Stripverhalen om zo te lezen of in de klas te gebruiken. Bezoek ook de kidscorner voor leuke games. Docenten en studenten vinden hier brochures met achtergrondinformatie over diverse onderwerpen.

Basisinfo over de EU

Heeft u ter voorbereiding op een les informatie over de EU nodig of wilt u zelf een les samenstellen, dan vindt u op deze pagina relevante websites.

Klasbezoeken

Breng met je klas een educatief bezoek aan Den Haag of neem je studenten mee naar de Europese Commissie in Brussel. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Buitenlandervaring

Ben je van plan om naar het buitenland te gaan voor bijvoorbeeld een studie, stage, (vrijwilligers)werk of een uitwisseling? Als Nederlandse leraar of student kun je ervaringen en vaardigheden opdoen in het buitenland via het Europese subsidieprogramma Erasmus+.

/netherlands/file/lesmateriaal-over-europa_nlLesmateriaal over Europa