Vertegenwoordiging in Nederland

De Europese Verhalenkoffer

vernieuwde verhalenkoffer


De Europese Verhalenkoffer - geactualiseerd in sept 2020*! 

De Europese Verhalenkoffer is speciaal ontwikkeld voor de basisschool. Een koffer vol gesproken verhalen en vragen voor groep 6 t/m 8. De klomp is ook geschikt voor groep 5.

Luister bijvoorbeeld naar de aardige Klomp van de boer, die vertelt over landbouw, naar de statige Hamer die uitleg geeft over het bestuur van de EU of naar de ijdele Kaart, die vertelt over de lidstaten van de EU. Bij elk verhaal hoort een voorwerp. Wat zal er allemaal uit de koffer komen?

In totaal zijn er 9 verhalen: binnen- en buitengrenzen, de euro, nooit meer oorlog, de EU-lidstaten, het bestuur van de EU, milieu, visserij, landbouw en energie.

Bekijk de online versie voor het digibord of combineer deze met de fysieke koffer. Deze is op veel plekken in Nederland te leen. Zie een volledig overzicht van uitleenpunten.

Europa is een kerndoel van het onderwijs, de Verhalenkoffer is daarom aangepast aan de huidige lesmethodes in het primair onderwijs.

Docentenhandleiding

 

* Het Verenigd Koninkrijk heeft de EU in 2020 verlaten, daarom zijn de verhalen in de koffer aangepast en geactualiseerd.