Vertegenwoordiging in Nederland

Lezen en Meer

Ontdek Europa!

20/06/2017

Leeftijd: 9 jaar - 12 jaar
Vorm: boekje bestellen, pdf downloaden en online spel.
Inhoud: Ga mee op ontdekkingsreis! Interessante feiten en kleurige illustraties geven een levendig overzicht van Europa. Ook wordt in het kort uitgelegd wat de EU is en doet.

Talen helpen je vooruit

15/06/2017

Leeftijd: 12 - 15 jaar
Vorm: boekje bestellen, pdf downloaden en online talen luisteren
Inhoud: De EU bestaat uit 28 landen en telt 24 officiële talen. In het boekje en online kun je de Nederlandse zinnen vergelijken met de andere Europese vertalingen. Incl. handleiding

 

All u need is space

07/06/2017

Leeftijd: 12 - 15 jaar
Vorm: boekje bestellen en pdf downloaden
Inhoud: Dit stripverhaal vertelt over de nuttige toepassingen van ruimtevaart in het dagelijks leven. Volg Helena en haar familie en vrienden op een 'gewone' doordeweekse dag.

Verborgen ramp

01/06/2017

Leeftijd: 12 - 15 jaar
Vorm: Dit boekje is helaas niet meer te bestellen. Wel kun je het als pdf downloaden
Inhoud: Dit stripverhaal gaat over een zware aardbeving in Bordovia, waarbij veel slachtoffers zijn gevallen. Lees over de avonturen die Zana beleeft in de getroffen gebieden en over de uitdagingen en noodzaak van goede coördinatie bij humanitaire hulp.

Brochure: wat is de EU en wat doet ze

De Europese Unie, wat ze is en wat ze doet

10/04/2017

Leeftijd: 15 jaar - …
Vorm: boekje bestellen en pdf downloaden
Inhoud: Deze gids legt in een notedop uit wat de Europese Unie is en wat ze doet. Daarbij  wordt beschreven wat de EU in 35 verschillende domeinen doet om het leven van de mensen in Europa en daarbuiten te verbeteren. Aanbod komt ook hoe de Europese Unie besluiten neemt en optreedt.

 

Brochure Europa in 12 lessen

Europa in 12 lessen

05/04/2017

Leeftijd: 15 jaar - ....
Vorm: pdf downloaden
Inhoud: Waarom en hoe werd de Europese Unie opgericht? Wat is het nut van de EU? En welke rol heeft de EU in de wereld? Alle basisinfo in 12 hoofdstukken.

Brochure: waarom de EU nodig is

60 redenen voor de EU

01/04/2017

Leeftijd: 15 jaar - …
Vorm: pdf downloaden
Inhoud: Zestig jaar geleden werd in Rome de basis gelegd voor het Europa zoals we dat vandaag kennen. Lees meer over de rol van de EU in je dagelijks leven. 60 redenen waarom we met samenwerking meer kunnen bereiken, dan als land alleen.