Vertegenwoordiging in Nederland

Buitenlandervaring

Spaans leren in Barcelona? Vrijwilligerswerk gaan doen in Kroatië? Als au pair aan de slag in Zweden of stage lopen of studeren in een ander land? In je eentje naar het buitenland of juist in groep kennismaken met een andere cultuur tijdens een jongerenuitwisseling? Een buitenlandervaring is er in alle soorten en maten, ook voor jou!


Ben je van plan om naar het buitenland te gaan voor bijvoorbeeld een studie, stage, (vrijwilligers)werk of een uitwisseling? Informeer dan eens naar Erasmus+, hèt Europese subsidieprogramma voor de periode 2014-2020.

Voor meer info kan je contact opnemen met het nationale aanspreekpunt in Nederland: Nationaal Agentschap Erasmus+
Bekijk ook eens de Facebookpagina Erasmus+.

Europese Jongeren site

Wil jij helpen de wereld veiliger en groener te maken? Je mening delen met beleidsmakers?
De uitdaging aangaan en deelnemen aan het Europees Solidariteitskorps?
Lees meer op de Europese Jongeren site, vol Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Brochure Go EuropeGo Europe Brochure

Heb je de Go Europe brochure al gezien? Deze is speciaal voor jongeren, die op zoek zijn naar een buitenlands avontuur zoals werk, stage of uitwisseling in een ander EU-land. Je kunt deze brochure  downloaden. De brochure is gemaakt in samenwerking met Eurodesk Nederland.

Eurodesk in Nederland

Eurodesk  is een Europees informatienetwerk voor jongeren tussen de 12 en 30 jaar en voor mensen die met jongeren werken. Je kunt er terecht met vragen over o.a. stages, uitwisselingen, vrijwilligerswerk en (vakantie)werk in Europa. Daarnaast geven ze ook informatie over Europese en nationale subsidies op het gebied van zorg en welzijn, jeugd, onderwijs en cultuur.

Stage bij een EU-instelling

Wie stage wil lopen bij een EU-instelling kan op deze website terecht voor uitgebreide informatie.

Studyportals

Wil jij een bachelor-, master- of doctoraatopleiding in een ander Europees land volgen, maar weet je nog niet aan welk opleidingsinstituut? Dan kun je op Studyportals opleidingen bekijken en met elkaar vergelijken.

Europass, het Europese model cv

Als je in het buitenland aan de slag wilt, heb je o.a. een cv nodig in de taal van het land van je bestemming. De Europass is een serie gratis documenten in alle EU talen, waarmee je je vaardigheden, talenten en diploma´s kunt laten zien. De basis is de Europass cv, een Europees model CV, waarmee solliciteren in Europa een stuk eenvoudiger wordt. Voor vragen kan je terecht bij de Dienst Uitvoering Onderwijs.