Vertegenwoordiging in Nederland

Over ons

De Vertegenwoordiging is het bureau van de Europese Commissie in Nederland, Den Haag.

Onze rol is om:

• Je uit te leggen hoe het beleid van de EU op jou van invloed is.

• Een informatiebron te zijn over EU-gerelateerde thema's voor jouw regering, andere instanties en belanghebbenden in Nederland.

• Luisteren naar Nederlandse vragen en ideeën over Europees beleid

• Persvoorlichting te geven over de ontwikkelingen in de beleidsvorming van de Unie in Nederland. Namens de Europese Commissie te spreken in Nederland.

• Aan de Commissie in Brussel te rapporteren over belangrijke politieke, economische en sociale ontwikkelingen in Nederland.

De Commissie heeft vertegenwoordigingen in alle 27 EU-landen (Europa-website). Er zijn ook regionale vestigingen in Barcelona, Bonn, Marseille, Milaan, München en Wrocław. Zij informeren de media en het publiek over het beleid van de EU en brengen bij de Commissie in Brussel verslag uit over de belangrijke ontwikkelingen in hun land.

Contactgegevens

Voor algemene vragen: telefoon +31 070 313 53 00
E-mail: comm-nl-den-haag@ec.europa.eu

Ons team

Hoofd van de Vertegenwoordiging
Didier Herbert is het hoofd van de Vertegenwoordiging. Hiervoor was hij waarnemend voorzitter van de Raad voor regelgevingstoetsing, een onafhankelijk orgaan van de Commissie dat voorziet in centrale kwaliteitscontrole en ondersteuning van de effectbeoordelingen en evaluaties van de Commissie. Meer weten? Lees verder.

Adjunct-hoofd van de Vertegenwoordiging
Klasja Van de Ridder is adjunct-hoofd van de Vertegenwoordiging en leidt ook het team Publiekscommunicatie. Dit team geeft antwoord op vragen van Nederlandse inwoners, overheden en docenten over de EU. Het organiseert campagnes en evenementen, ontwikkelt onderwijsmateriaal, en coördineert ook de Europe direct informatiepunten en het infopoint in het Huis van Europa. 

Hoofd van het Persteam 
Elisabeth Lannoo is het hoofd van het Persteam, dat vragen van journalisten beantwoordt en  persbriefings en -reizen organiseert over Europees beleid. Dit team beheert de website en de social mediakanalen ‘Europa in Nederland’.

Hoofd van het politieke team
Andreas Zenthöfer is hoofd van het politieke team, dat zich bezighoudt met belangrijke politieke, economische en sociale ontwikkelingen in Nederland.

Economisch Raadgever – Europees Semester- Herstelplan
Hans Naudts is verantwoordelijk voor de dialoog met Nederland over economische thema’s en het herstelplan.

Hoofd Administratie
Catherine Mestdagh is het hoofd van het team Administratie, dat zich bezighoudt met administratie en financiën.