Vertegenwoordiging in Nederland

Home

 • Ursula von der Leyen

  Verkozen voorzitter Ursula von der Leyen

  Ursula von der Leyen, de verkozen voorzitter van de Europese Commissie over haar agenda voor Europa:

  • Een Europese green deal.
  • Een economie die werkt voor de mensen.
  • Een Europa dat klaar is voor het digitale tijdperk etc.

  Lees verder

 • Brexit: veelgestelde vragen

  De Brexit: zeven zaken die je moet weten bij reizen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk bij een 'No deal'-scenario. Lees verder.

 • Europese Commissie Vertegenwoordiging in Nederland

  In Nederland is er, net als in de andere 27 EU-landen, een Vertegenwoordiging van de Europese Commissie. Deze is onderdeel van de Commissie en vertegenwoordigt haar belangen in Nederland. De Vertegenwoordiging geeft burgers, journalisten en bedrijven informatie over het beleid van de Europese Unie.  Lees verder

Nieuws

De douane in de EU heeft vorig jaar meer ingevoerde namaakgoederen onderschept. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die de Europese Commissie vandaag bekend heeft gemaakt. De toename is toe te schrijven aan het grote aantal kleine pakketjes dat per koerier of per post is verzonden.

/netherlands/file/wificfpsept2019webnljpg_nlwifi_cfp_sept2019_web_nl.jpg

Subsidie voor wifi
copyright ©

Gemeenten kunnen vanaf 19 september om 13.00 uur weer subsidie aanvragen om een wifi-hotspot op te zetten in een publieke ruimte. Dit kan dankzij de ‘WiFi4EU’-regeling van de Europese Commissie.

Evenementen

/netherlands/file/haagseinternationaledagnljpg_nlhaagse_internationale_dag_nl.jpg

Diverse internationale organisaties zullen op 22 september exclusief hun deuren openen voor het publiek tijdens de Haagse Internationale Open Dag. Je bent van harte welkom in het Huis van Europa.

Datum: 
22/09/2019