Vertegenwoordiging in Nederland

Home

  • Europese Commissie Vertegenwoordiging in Nederland

    In Nederland is er, net als in de andere 27 EU-landen, een Vertegenwoordiging van de Europese Commissie. Deze is onderdeel van de Commissie en vertegenwoordigt haar belangen in Nederland. De Vertegenwoordiging geeft burgers, journalisten en bedrijven informatie over het beleid van de Europese Unie.  Lees verder

  • Brexit: veelgestelde vragen

    Wat gaat er gebeuren, nu het Verenigd Koninkrijk het proces heeft gestart om uit de EU te stappen?  Lees er meer over bij de Veelgestelde vragen.

  • Internationale ervaring opdoen voor jouw cv?

    Ben je tussen de 18 - 30 jaar en wil je voor jouw cv internationale ervaring opdoen en andere mensen helpen? Dan is het Europees Solidariteitskorps misschien wat voor jou. Lees er meer over op de speciale website.

Nieuws
17/07/2018

EU en Japan hebben vandaag het grootste handelsverdrag ooit ondertekend in Tokio. Dit zal een open handelszone creëren voor meer dan 600 miljoen mensen.  Wat ook gunstig is voor Nederlandse bedrijven.

17/07/2018

De EU en Japan hebben vandaag met succes hun gesprekken afgerond over een wederzijds adequaat beschermingsniveau. Er is overeengekomen om elkaars gegevensbeschermingssystemen als 'gelijkwaardig' te erkennen. Daardoor wordt veilig verkeer van data tussen de EU en Japan nu mogelijk.

Evenementen
Leeuwarden als culturele hoofdstad van Europa 2018

Dit hele jaar is Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van Europa. De stad deelt de titel met Valetta (Malta). De titel is door de Europese Commissie in 1985 in het leven geroepen. Met als doel om de Europese culturele verscheidenheid en de gedeelde waarden te promoten door culturele evenementen.

Datum:
  • 01/01/2018 to 31/12/2018