Vertegenwoordiging in Nederland

Home

 • Ursula von der Leyen

  Gekozen voorzitter Ursula von der Leyen

  Ursula von der Leyen, de nieuwe gekozen voorzitter van de Europese Commissie over haar agenda voor Europa:

  • Een Europese green deal.
  • Een economie die werkt voor de mensen.
  • Een Europa dat klaar is voor het digitale tijdperk etc.

  Lees verder

 • Brexit: veelgestelde vragen

  De Brexit: zeven zaken die je moet weten bij reizen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk bij een 'No deal'-scenario. Lees verder.

 • Europese Commissie Vertegenwoordiging in Nederland

  In Nederland is er, net als in de andere 27 EU-landen, een Vertegenwoordiging van de Europese Commissie. Deze is onderdeel van de Commissie en vertegenwoordigt haar belangen in Nederland. De Vertegenwoordiging geeft burgers, journalisten en bedrijven informatie over het beleid van de Europese Unie.  Lees verder

Nieuws

De Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland lanceert een oproep tot het indienen van voorstellen voor communicatieactiviteiten.

/netherlands/file/jongerenbrusselwebjpg_nljongeren_brussel_web.jpg

jongeren in Brussel
© EC

Of het nou over economie of democratie gaat...  Europeanen hebben een positiever beeld van de EU. Dat is voor het eerst in vijf jaar en dit blijkt uit de Europese opiniepeiler, ook wel bekend als de standaard Eurobarometer.

Evenementen

/netherlands/file/chocotimewebeventsnljpg_nlchocotime_web_events_nl.jpg

choco workshop
© EC

Neem plaats aan de onderhandelingstafel als een van de EU-landen, het Europees Parlement of als een ambitieuze ambtenaar van de Europese Commissie en onderhandel mee over de 'beruchte' Chocoladerichtlijn op het Democratiefestival.

Datum: 
31/08/2019