Vertegenwoordiging in Nederland

Home

  • Europese Commissie Vertegenwoordiging in Nederland

    In Nederland is er, net als in de andere 27 EU-landen, een Vertegenwoordiging van de Europese Commissie. Deze is onderdeel van de Commissie en vertegenwoordigt haar belangen in Nederland. De Vertegenwoordiging geeft burgers, journalisten en bedrijven informatie over het beleid van de Europese Unie.  Lees verder

  • Brexit: veelgestelde vragen

    Wat gaat er gebeuren, nu het Verenigd Koninkrijk het proces heeft gestart om uit de EU te stappen?  Lees er meer over bij de Veelgestelde vragen.

  • Internationale ervaring opdoen voor jouw cv?

    Ben je tussen de 18 - 30 jaar en wil je voor jouw cv internationale ervaring opdoen en andere mensen helpen? Dan is het Europees Solidariteitskorps misschien wat voor jou. Lees er meer over op de speciale website.

Nieuws
18/05/2018

Nederland is twee keer in de prijzen gevallen voor de Europa Nostra  Awards, de EU-Prijs voor Cultureel Erfgoed. GeoCraftNL en Vereniging Hendrick de Keyser zijn de Nederlandse winnaars. Deze projecten kunnen ook nog in aanmerking komen voor de Europese publieksprijs. Die stemronde is geopend.

16/05/2018

Vandaag is de Commissie een voorstel gekomen voor een verbetering van het Visuminformatiesysteem (VIS). Dit is de databank met informatie over personen die een Schengenvisum aanvragen. Europa moet weten wie de grenzen passeren om de veiligheid van haar burgers te kunnen garanderen.

Evenementen
Leeuwarden als culturele hoofdstad van Europa 2018

Dit hele jaar is Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van Europa. De stad deelt de titel met Valetta (Malta). De titel is door de Europese Commissie in 1985 in het leven geroepen. Met als doel om de Europese culturele verscheidenheid en de gedeelde waarden te promoten door culturele evenementen.

Datum:
  • 01/01/2018 to 31/12/2018