Afaceri maritime

Energia oceanelor

Energia oceanelor

Energia oceanelor

Ce înseamnă energia oceanelor?

Turbină acționată prin exploatarea curenților mareici, ridicată pentru operațiuni de întreținere. Imagine oferită prin amabilitatea Asociației Europene pentru Energia Oceanelor și a Marine Current Turbines.

Mările și oceanele ne oferă o sursă vastă de energie regenerabilă, mai ales, dar nu exclusiv, de-a lungul coastei atlantice. În prezent se dezvoltă tehnologii în domeniul energiei oceanice, cu scopul de a exploata potențialul mareelor și al valurilor, precum și diferențele de temperatură și salinitate.

De ce este nevoie de intervenția UE?

Dezvoltarea acestui sector emergent ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele în materie de energie regenerabilă și reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră și, în același timp, ar putea să impulsioneze creșterea economică prin intermediul inovării și să creeze noi locuri de muncă, de înaltă calitate.

UE sprijină deja dezvoltarea tehnologică prin programul său de cercetare. În comunicarea „Creșterea albastră” din septembrie 2012, Comisia a anunțat că va evalua și alte opțiuni și va înainta o propunere de acțiune în 2013.

Documente oficiale

Informații suplimentare

Afaceri maritime