Afaceri maritime

Biotehnologia albastră

Biotehnologia albastră

Biotehnologia albastră

Despre ce este vorba?

 reef3859)

Viaţa marină s-a adaptat pentru a prospera în condiţiile de mediu extreme caracteristice mărilor. Biotehnologia albastră vizează explorarea şi exploatarea diverselor organisme marine, cu scopul de a elabora noi produse.

De ce este nevoie de intervenţia UE?

Explorarea biodiversităţii marine ne poate ajuta să elaborăm noi produse farmaceutice sau enzime industriale care să poată face faţă condiţiilor extreme şi, prin urmare, să prezinte o valoare economică ridicată. Pe termen lung, sectorul va crea locuri de muncă de înaltă calificare şi va reprezenta o sursă de oportunităţi şi pentru alte activităţi economice.

În prezent, dispunem de tehnologia subacvatică de care avem nevoie pentru a explora mările şi pentru a studia viaţa submarină prin secvenţierea ADN-ului. Derularea de acţiuni la nivelul UE în această fază incipientă permite reunirea eforturilor statelor membre cu scopul de a genera masa critică necesară, de a stimula creşterea şi de a facilita accesul la nişe de piaţă competitive, evitând, în acelaşi timp, expunerea mediului marin la riscuri.

Documente oficiale

Informaţii suplimentare

Cercetare

Afaceri maritime