Pomorske zadeve

Evropski atlas morij

Evropski atlas morij

Evropski atlas morij

Evropski atlas morij vsebuje informacije o morskem okolju Evrope. Uporabniki lahko dostopajo do vnaprej določenih zemljevidov, že pripravljenih za uporabo, ki zajemajo teme, kot so narava, turizem, varnost, energija, potniški prevoz, morsko dno, ribolovne zaloge in kvote, ribogojstvo itd.

Uporabniki lahko s pomočjo dopolnjenega kataloga z več kot 200 plastmi zemljevida, ki zajemajo širok razpon tem, proučujejo, zbirajo podatke in ustvarijo svoje zemljevide. Ti se lahko natisnejo, izmenjujejo in vključijo v članke ali predstavitve. Atlas je idealno orodje za šole, raziskovalce in strokovnjake ter vse, ki želijo izvedeti več o evropskih morjih in obalnih območjih.

Zemljevid tedna

Ostanite na tekočem! Vsak teden je na pomorskem forumu predstavljen nov „zemljevid tedna“ z zanimivo plastjo. Potopite se in raziščite svoj ocean!

Kotiček za učitelje

Ste učitelj/-ica ali vzgojitelj/-ica, ki se zanima za oceansko pismenost? Kotiček za učitelje v Evropskem atlasu morij vsebuje vaje za različne starostne skupine in komunikacijska orodja. Gre za odprto platformo, kjer lahko najdete in si izmenjujete informacije in izobraževalno gradivo, dobite in širite navdih in še mnogo več!

Odkrijte naše učno gradivo

Pomoč