Európai Tengeri Atlasz

Európai Tengeri Atlasz

Európai Tengeri Atlasz

Európai Tengeri Atlasz

Az Európai Tengeri Atlasz Európa tengeri környezetére vonatkozó információkat tartalmaz. Az Atlaszban sablontérképeket és tematikus térképeket egyaránt találunk, melyek többek között az alábbi témakörökről tájékoztatnak: természet, idegenforgalom, biztonság, energia, közlekedés, tengerfenék, halászati állományok és kvóták, akvakultúra.

A felhasználóknak egy több mint 200 térképréteget tartalmazó bővített katalógus áll rendelkezésükre, melynek segítségével számos témát fedezhetnek fel, és saját összeállításukkal új térképeket is létrehozhatnak. E térképek nyomtathatók, megoszthatók, valamint beilleszthetők cikkekbe és előadásokba. Az Atlasz ideális eszköz iskolák, kutatók és szakemberek számára, és azoknak is, akik többet szeretnének tudni az európai tengerekről és a kontinens part menti területeiről.

A hét térképe

Maradjunk kapcsolatban! A tengerügyekkel foglalkozó fórumon hetente frissül „a hét térképe” rovat, melyben egy-egy érdekes térképréteget mutatunk be. Tengernyi felfedeznivaló várja az érdeklődőket!

Tanár-segéd

Tanárként/oktatóként érdeklik az óceánokkal kapcsolatos ismeretek? Az Európai Tengeri Atlasz „Tanár-segéd” weblapja kommunikációs eszközöket és különböző korcsoportokra kifejlesztett feladatokat tartalmaz. Nyílt platformján keresztül kereshetünk és megoszthatunk információkat, oktatóanyagokat, illetve böngészhetünk inspirációul szolgáló tartalmakat.

Fedezze fel oktatási segédanyagainkat!

Európai Tengeri Atlasz súgó