морско дело

Европейски морски атлас

Европейски морски атлас

Европейски морски атлас

Европейският морски атлас предоставя информация за европейската морска среда. Потребителите могат да разглеждат готови карти на различни теми, като например природа, туризъм, сигурност, енергетика, пътнически транспорт, морско дъно, рибни запаси и квоти за улов, аквакултура и много други.

Потребителите могат също така да се възползват от богатия каталог от над 200 картни слоя, посветени на широк кръг от теми, за да ги разглеждат, да ги съчетават и да създават свои собствени карти. Тези карти могат да бъдат споделяни, разпечатвани и вграждани в статии и презентации. Атласът е много подходящ за училища, изследователи и специалисти, както и за всеки, който иска да научи повече за европейските морета и крайбрежни райони.

Карта на седмицата

Останете на борда! Всяка седмица в рубриката „Карта на седмицата“ на Морския форум се представя интересен картен слой. Гмурнете се и изследвайте вашия океан!

Кът на учителя

Вие сте учител или преподавател, който се интересува от подобряване на знанията за океаните? Кътът на учителя към Европейския атлас на моретата съдържа упражнения за различни възрастови групи, както и инструменти за комуникация. Той е отворена платформа, където можете да търсите и споделяте информация, образователни материали, вдъхновение и много други!

Вижте нашите учебни материали

Помощ