Αν δεν μπορείτε να διαβάσετε αυτό το μήνυμα, κάντε κλικ εδώ για να το δείτε στο διαδίκτυο
Ιανουάριος 2015

Αγαπητέ χρήστη του ΙΜΙ,

Σ' αυτό το δελτίο πληροφοριών μπορείτε να δείτε όλες τις εξελίξεις στο ΙΜΙ το 2014, ένα ακόμη έτος σημαντικών επιτυχιών!

ΚΥΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟ 2014 » « ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

Σεπτέμβριος:

 • Ξεκίνησε η αποστολή κοινοποιήσεων στον τομέα των επαγγελματικών προσόντων, δηλαδή τα κράτη μέλη μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το ΙΜΙ για την κοινοποίηση νέων διπλωμάτων για αρχιτέκτονες και ιατρικά επαγγέλματα (γιατρούς οδοντιάτρους, νοσηλευτές, μαίες και κτηνιάτρους).


 • Στον τομέα των αδειών μηχανοδηγού αμαξοστοιχίας ξεκίνησε η εφαρμογή ενός πιλοτικού σχεδίου που παρέχει στα κράτη μέλη τη δυνατότητα να ελέγχουν την καταχώριση μηχανοδηγών αμαξοστοιχίας και να αποστέλλουν κοινοποιήσεις για τις άδειές τους.

 • «Οι απαντήσεις φθάνουν πολύ γρήγορα. Σήμερα το πρωί έστειλα μια αίτηση και έλαβα απάντηση μέσα σε μια ώρα», λέει ο Ιβ Μποσμάνς, υπάλληλος της βελγικής εθνικής αρχής ασφάλειας.


Νοέμβριος:

 • Η Ευρώπη σου – Συμβουλές ή SOLVIT; Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις συχνά δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα σε ποια υπηρεσία να απευθυνθούν για πληροφορίες και προβλήματα. Για να τους διευκολύνουμε να κάνουν τη σωστή επιλογή καθιερώσαμε ένα νέο ηλεκτρονικό δελτίο το οποίο καθοδηγεί βήμα-βήμα τους πολίτες και τις επιχειρήσεις ώστε να στραφούν στην αρμόδια υπηρεσία.

 • Σε περίπτωση που ασχολείστε με ερωτήσεις και προβλήματα που αφορούν τα δικαιώματα των πολιτών στην ΕΕ, ενημερώστε το κοινό σχετικά με το νέο ηλεκτρονικό δελτίο και αναρτήστε το στον ιστότοπό σας.

ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ » « ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

 • Η διαχείριση των χρηστών και των αρχών ΙΜΙ απλουστεύθηκε. Ειδικότερα, η καταχώριση και η κατάταξη των αρχών γίνεται πλέον ευκολότερα και με απλούστερη διαδικασία.

 • Παράλληλα με τις αλλαγές αυτές, διατίθενται νέα εγχειρίδια και οδηγοί σε όλες τις γλώσσες. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον ιστότοπο του ΙΜΙ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ » « ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

 • Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων πληροφοριών που εστάλησαν μέσω του ΙΜΙ έφθασε περίπου τις 25.000.

 • Μόνο το 2014, εστάλησαν 7.600 αιτήσεις.

 • Στον τομέα των αδειών μηχανοδηγών, στις 7 από τις 14 αιτήσεις δόθηκε απάντηση εντός μιας ημέρας. Στις υπόλοιπες δόθηκε απάντηση εντός 10 ημερών ή λιγότερο.

 • Από την έναρξη αποστολής κοινοποιήσεων για τα επαγγελματικά προσόντα τον Σεπτέμβριο, οι αρχές έχουν αποστείλει 38 κοινοποιήσεις σχετικά με διπλώματα αρχιτεκτόνων.

Δείτε τις διαδραστικές στατιστικές στον ιστότοπο του ΙΜΙ!

ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ 2015; » « ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

 • Τον Απρίλιο, θα προστεθεί στο ΙΜΙ πιλοτικό σχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις, το οποίο θα δώσει στις αρχές τη δυνατότητα να ελέγχουν πιστοποιητικά και έγγραφα που υποβάλλονται από Ευρωπαίους υποψήφιους αναδόχους.

 • Τον Δεκέμβριο θα προστεθεί ο νέος τομέας των πολιτιστικών αγαθών, ώστε να διευκολύνονται οι αρχές όταν αναζητούν πολιτιστικά αγαθά που έχουν αφαιρεθεί παράνομα.

Δείτε το βίντεο για το IMI στη γλώσσα σας. Παρουσιάζει απλά και κατανοητά τον τρόπο λειτουργίας του ΙΜΙ.

Η ομάδα IMI της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, imi-helpdesk@ec.europa.eu

Ιστότοπος ΙΜΙ: http://ec.europa.eu/imi-net
Για τυχόν παρατηρήσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας! imi-helpdesk@ec.europa.eu