Trasarea unei direcții pentru anul care vine

Pe 16 septembrie 2020, în discursul său privind starea Uniunii, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-a prezentat viziunea: o Europă care iese mai puternică din pandemie și deschide calea către un viitor mai vital. Datorită NextGenerationEU, avem acum o șansă unică de a pune lucrurile în mișcare în direcția pe care ne-o dorim. Avem tot ce ne trebuie: viziunea, planul și investițiile. Pentru a ajuta Europa să devină verde, digitală și mai rezilientă, prioritățile Comisiei Europene vor fi:

  • să protejeze sănătatea, viețile și sursele de venit ale cetățenilor, și în același timp, economia Europei;
  • să consolideze componentele Pactului verde european și să urmărească obiective mai ambițioase;
  • să fie motorul transformării digitale, vizând în special datele, tehnologia și infrastructura;
  • să se asigure că potențialul pieței unice este valorificat pe deplin;
  • să continue să promoveze unitatea de acțiune la nivel global, în condițiile în care întreaga lume așteaptă un vaccin sigur și accesibil împotriva COVID-19;
  • să fie mai asertivă în reacția la evenimentele din lume și să strângă relațiile cu vecinii apropiați ai UE și cu partenerii săi globali;
  • să regândească soluțiile la problema migrației; să urmărească atent respectarea statului de drept; să susțină o Uniune în care nu este loc pentru rasism și discriminare.
DescarcăPDF - 991.6 KB
DescarcăPDF - 352.6 KB

Inițiative propuse în scrisoarea de intenție adresată președintelui Sassoli și cancelarului Merkel

Pe 16 septembrie, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a trimis o scrisoare de intenție domnului David Sassoli, președintele Parlamentului European, și doamnei Angela Merkel, cancelarul țării care asigură președinția Consiliului în această perioadă. Scrisoarea detaliază acțiunile pe care Comisia intenționează să le întreprindă în anul următor prin intermediul legislației și al altor inițiative.

DescarcăPDF - 666.2 KB

Comisia von der Leyen: situația după un an

Cu un an în urmă, Comisia von der Leyen a făcut o promisiune Europei: că vom fi îndrăzneți și cutezători oricând constatăm că e nevoie de acțiune la nivel european. Iată un rezumat al primului an de activitate al echipei von der Leyen, care reflectă provocările, angajamentele și rezultatele acesteia.

DescarcăPDF - 3.9 MB

Flux Twitter

Documente

DescarcăPDF - 991.6 KB
DescarcăPDF - 666.2 KB
DescarcăPDF - 6 MB
DescarcăPDF - 613.7 KB
DescarcăPDF - 3.9 MB