Fókuszban

Érintett szakpolitikai területek

Fogyasztóvédelem

Annak érdekében, hogy védelmezzük a fogyasztókat, és elősegítsük a tudatos fogyasztói magatartás térnyerését, biztonságosabbá tesszük az árukat, a szolgáltatásokat és az élelmiszereket, és érvényt szerzünk az EU fogyasztóvédelmi jogszabályainak.

Oktatás és képzés

Támogatjuk az európai oktatást különböző kezdeményezések révén, és fórumot biztosítunk az együttműködésre olyan területeken, mint az iskolapolitika, a szakképzés, a felsőoktatás és a felnőttkori tanulás.

Európai egészségügyi unió

Az Európai Bizottság európai egészségügyi unió kiépítésén dolgozik, ahol az uniós országok közös intézkedéseket hoznak az egészségügyi válságokra válaszul, a daganatos és más betegségekben szenvedő betegek pedig a lehető legjobb egészségügyi ellátásban részesülnek.

Európai biztonsági unió

A tagállamokkal és az uniós ügynökségekkel együttműködve hatékony válaszlépéseket dolgozunk ki a terrorizmussal, a radikalizálódással, a szervezett bűnözéssel és a kiberfenyegetésekkel szemben.

Alapvető jogok

Küzdünk a megkülönböztetés ellen, és azon dolgozunk, hogy előmozdítsuk a nemek közötti egyenlőséget. Ennek során kiemelt hangsúlyt helyezünk a jogállamiság és az alapvető jogok védelmére.

Igazságügyi együttműködés

Küzdünk az emberkereskedelem, az embercsempészet, a korrupció és más bűncselekmények ellen, a különböző tagállami jogrendszerek összekapcsolásával pedig európai igazságszolgáltatási térséget alakítunk ki.

New Pact on Migration and Asylum

Az európai migrációs politika újratervezése

Uniós statisztikák a migrációról

Uniós statisztikai adatok a bevándorlásról, a menekültekről és a menedékkérőkről

Jogállamiság

A jogállamiság garantálja az alapvető jogokat és értékeket, lehetővé teszi az uniós jog alkalmazását, és támogatja a beruházásbarát üzleti környezet létrejöttét.