Érintett szakpolitikai területek

Európai egészségügyi unió

Az Európai Bizottság európai egészségügyi unió kiépítésén dolgozik, ahol az uniós országok közösen reagálnak az egészségügyi válságokra, és a rákban vagy más súlyos betegségben szenvedők a lehető legjobb egészségügyi ellátásban részesülhetnek.

Európai biztonsági unió

A tagállamokkal és az uniós ügynökségekkel együttműködve hatékony válaszlépéseket dolgozunk ki a terrorizmussal, a radikalizálódással, a szervezett bűnözéssel és a kiberfenyegetésekkel szemben.

Új migrációs és menekültügyi paktum

Az Európai migrációs politika újratervezése

Uniós statisztikák a migrációról

Uniós statisztikai adatok a bevándorlásról, a menekültekről és a menedékkérőkről

Igazságügyi együttműködés

Feladatunk a kölcsönös bizalom kiépítése a bűncselekményekkel foglalkozó igazságügyi szervek között, az emberkereskedelem, a csempészet és a korrupció leküzdését célzó munkájukban. Az EU nemzeti jogrendszereinek összekapcsolásával megteremtjük az európai igazságszolgáltatási térséget, hogy megkönnyítsük a polgárok és a vállalkozások mindennapjait.

Alapvető jogok

Védeni a jogállamiságot és az alapvető jogokat az emberi jogok európai egyezményéhez való csatlakozás véglegesítése révén, valamint annak biztosításával, hogy minden bizottsági javaslat összhangban legyen az Európai Unió Alapjogi Chartájával. A megkülönböztetésmentességről szóló irányelv felveszi a küzdelmet a diszkrimináció ellen és előmozdítja a nemek közötti egyenlőséget.

Fogyasztóvédelem

Feladatunk a fogyasztók védelme és a fogyasztói tudatosság növelése azáltal, hogy javítjuk a fogyasztói biztonságot az áruk, szolgáltatások és élelmiszerek tekintetében, és gondoskodunk arról, hogy a fogyasztók minél tájékozottabbak legyenek, a fogyasztóvédelmi rendelkezések jobban érvényre jussanak, a jogi szabályozás pedig megfeleljen digitális korunk kívánalmainak.

Jogállamiság

Rule of law guarantees fundamental rights and values, allows the application of EU law, and supports an investment-friendly business environment.