Fókuszban

Érintett szakpolitikai területek

Európai egészségügyi unió

Az Európai Bizottság európai egészségügyi unió kiépítésén dolgozik, ahol az uniós országok közös intézkedéseket hoznak az egészségügyi válságokra válaszul, a daganatos és más betegségekben szenvedő betegek pedig a lehető legjobb egészségügyi ellátásban részesülnek.

Európai biztonsági unió

A tagállamokkal és az uniós ügynökségekkel együttműködve hatékony válaszlépéseket dolgozunk ki a terrorizmussal, a radikalizálódással, a szervezett bűnözéssel és a kiberfenyegetésekkel szemben.

Új migrációs és menekültügyi paktum

Az európai migrációs politika újratervezése

Uniós statisztikák a migrációról

Uniós statisztikai adatok a bevándorlásról, a menekültekről és a menedékkérőkről

Igazságügyi együttműködés

Küzdünk az emberkereskedelem, a csempészet, a korrupció és más bűncselekmények ellen, a különböző tagállami jogrendszerek összekapcsolásával pedig európai igazságszolgáltatási térséget alakítunk ki.

Alapvető jogok

Küzdünk a megkülönböztetés ellen, és azon dolgozunk, hogy előmozdítsuk a nemek közötti egyenlőséget. Ennek során kiemelt hangsúlyt helyezünk a jogállamiság és az alapvető jogok védelmére.

Fogyasztóvédelem

Annak érdekében, hogy védelmezzük a fogyasztókat, és elősegítsük a tudatos fogyasztói magatartás térnyerését, biztonságosabbá tesszük az árukat, a szolgáltatásokat és az élelmiszereket, és érvényt szerzünk az EU fogyasztóvédelmi jogszabályainak.

Jogállamiság

A jogállamiság garantálja az alapvető jogokat és értékeket, lehetővé teszi az uniós jog alkalmazását, és támogatja a beruházásbarát üzleti környezet létrejöttét.