Érintett szakpolitikai területek

 • Az európai biztonsági unióra vonatkozó stratégia

  A tagállamokkal és az uniós ügynökségekkel együttműködve hatékony válaszlépéseket dolgozunk ki a terrorizmussal, a radikalizálódással, a szervezett bűnözéssel és a kiberfenyegetésekkel szemben.

 • Igazságügyi együttműködés

  Feladatunk a kölcsönös bizalom kiépítése a bűncselekményekkel foglalkozó igazságügyi szervek között, az emberkereskedelem, a csempészet és a korrupció leküzdését célzó munkájukban. Az EU nemzeti jogrendszereinek összekapcsolásával megteremtjük az európai igazságszolgáltatási térséget, hogy megkönnyítsük a polgárok és a vállalkozások mindennapjait.

 • Alapvető jogok

  Védeni a jogállamiságot és az alapvető jogokat az emberi jogok európai egyezményéhez való csatlakozás véglegesítése révén, valamint annak biztosításával, hogy minden bizottsági javaslat összhangban legyen az Európai Unió Alapjogi Chartájával. A megkülönböztetésmentességről szóló irányelv felveszi a küzdelmet a diszkrimináció ellen és előmozdítja a nemek közötti egyenlőséget.

 • Fogyasztóvédelem

  Feladatunk a fogyasztók védelme és a fogyasztói tudatosság növelése azáltal, hogy javítjuk a fogyasztói biztonságot az áruk, szolgáltatások és élelmiszerek tekintetében, és gondoskodunk arról, hogy a fogyasztók minél tájékozottabbak legyenek, a fogyasztóvédelmi rendelkezések jobban érvényre jussanak, a jogi szabályozás pedig megfeleljen digitális korunk kívánalmainak.

 • Új migrációs és menekültügyi paktum

  Az Európai migrációs politika újratervezése

 • Uniós statisztikák a migrációról

  Uniós statisztikai adatok a bevándorlásról, a menekültekről és a menedékkérőkről

 • Jogállamiság

  Rule of law guarantees fundamental rights and values, allows the application of EU law, and supports an investment-friendly business environment.