President von der Leyen
„Ljudje morajo biti v samem osrčju vseh naših politik. Zato si želim, da bi vsi Evropejci in Evropejke dejavno prispevali h konferenci o prihodnosti Evrope in imeli vodilno vlogo pri določanju prednostnih nalog Evropske unije. Samo skupaj lahko zgradimo Unijo prihodnosti.“

Ursula von der Leyen, predsednica Evropske komisije

Predsednica Ursula von der Leyen se je zavezala, da bo Evropejcem in Evropejkam dala več besede pri tem, kaj Unija počne in kako deluje v njihovo korist. Sodelujejo lahko vsi Evropejci in Evropejke ne glede na poreklo in kraj prebivanja.

Konferenca naj bi odražala evropsko raznolikost in dosegla vsak kotiček EU – ne samo njenih prestolnic – ter tako okrepila povezavo med institucijami in Evropejci, za katere delajo. V ta namen bodo po vsej EU organizirani številni konferenčni dogodki in razprave, hkrati pa bo vzpostavljena tudi interaktivna večjezična digitalna platforma. K sodelovanju in deljenju zamisli spodbujamo zlasti mlade. Da bi bilo vključenih čim več ljudi, lahko dogodke organizirajo tudi evropski, nacionalni, regionalni in lokalni organi ter civilna družba in druge organizacije.

Pogosta vprašanja o digitalni platformi za konferenco o prihodnosti Evrope

Tviti Evropske komisije

 

Najnovejše

Dokumenti

PrenesiPDF - 244.1 KB
PrenesiPDF - 616.6 KB

Informativni pregled