President von der Leyen
"De mensen moeten centraal staan in al ons beleid. Ik zou dan ook graag zien dat alle Europeanen actief bijdragen aan de conferentie over de toekomst van Europa en een leidende rol spelen bij het vaststellen van de prioriteiten van de Europese Unie. Alleen samen kunnen we de EU van morgen bouwen."

Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie

Dit is een citaat uit de belofte van Commissievoorzitter Von der Leyen om Europeanen meer inspraak te geven in wat de EU doet en hoe de EU voor hen werkt. Alle Europeanen, ongeacht wie zij zijn en waar zij wonen, kunnen eraan deelnemen.

De conferentie moet onze diversiteit weerspiegelen, Europa buiten zijn hoofdsteden, tot in elke hoek van de EU verspreiden, en de banden tussen de Europeanen en de EU versterken. Dat gebeurt door een groot aantal evenementen en debatten, overal in de EU en digitaal. Vooral jongeren worden aangemoedigd eraan deel te nemen en hun ideeën te delen. Europese, nationale, regionale en lokale overheden, plus het maatschappelijk middenveld en andere organisaties kunnen ook evenementen organiseren om zoveel mogelijk mensen bij de conferentie te betrekken.

Vragen en antwoorden over het digitale platform voor de conferentie

Tweets van de Europese Commissie

 

Documenten

DownloadenPDF - 171.2 KB
DownloadenPDF - 616.6 KB

Informatiebladen