Ursula von der Leyen elnök
„Minden szakpolitikánk középpontjában az embereknek kell állniuk. Ezért azt szeretném, hogy minden európai aktívan részt vegyen az Európa jövőjéről szóló konferencián, és vezető szerepet játsszon az Európai Unió prioritásainak meghatározásában. Csak együtt építhetjük meg a holnap Unióját.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke

Ursula von der Leyen elnök ígéretei között szerepel, hogy az európaiak nagyobb beleszólást kapnak abba, mit és hogyan tesz az EU értük. Minden európai polgár – foglalkozástól, lakóhelytől függetlenül – részt vehet a folyamatban.

A konferencia célja, hogy tükrözze sokszínűségünket, és közelebb vigye az Uniót az emberekhez, hogy ne csak a fővárosokhoz jusson el az üzenete, hanem az EU minden egyes részéhez, és hogy megerősítse a kapcsolatot az európaiak és az őket szolgáló intézmények között. E célok megvalósulását a konferenciához kapcsolódóan EU-szerte rendezett események és viták sokasága, valamint egy többnyelvű interaktív digitális platform szolgálja. A fiatalokat különösen szeretnénk arra biztatni, hogy vegyenek részt és osszák meg ötleteiket. Európai uniós, országos, regionális és helyi hatóságok, valamint a civil társadalom és más szervezetek is szervezhetnek rendezvényeket, hogy minél több embert szólítsunk meg.

Kérdések és válaszok a konferencia digitális platformjáról

Európai Bizottság – tweetek

 

Aktualitások

Dokumentumok

LetöltésPDF - 246.1 KB
LetöltésPDF - 616.6 KB

Tájékoztató