President von der Leyen
„Ljudi moraju biti u središtu svih naših politika. Zato želim da svi Europljani aktivno sudjeluju u konferenciji o budućnosti Europe i imaju vodeću ulogu u utvrđivanju prioriteta Europske unije. Uniju sutrašnjice možemo izgraditi samo zajedničkim djelovanjem.”

Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije

Predsjednica von der Leyen obvezala se da će Europljanima dati veću ulogu u odlučivanju o tome što Unija čini i kako služi svojim građanima. Svi Europljani mogu sudjelovati u konferenciji, neovisno o tome tko su i gdje se nalaze.

Konferencija je odraz naše raznolikosti, a cilj joj je doprijeti do svih kutaka EU-a, a ne samo glavnih gradova, i ojačati vezu između Europljana i institucija koje im služe. Stoga će u cijelom EU-u biti organizirana događanja i rasprave, a bit će uspostavljena i interaktivna višejezična digitalna platforma. Na sudjelovanje i razmjenu ideja posebno se potiču mladi. Europska, nacionalna, regionalna i lokalna tijela, civilno društvo i ostali dionici također mogu organizirati događanja i u njih uključiti što veći broj ljudi.

Česta pitanja o digitalnoj platformi konferencije

Tweetovi Europske komisije

 

Aktualno

Dokumenti

PreuzimanjePDF - 240.6 KB
PreuzimanjePDF - 616.6 KB

Informativni članak