Συστάσεις και εκθέσεις

Ύστερα από έξι μήνες εντατικών εργασιών (Σεπτέμβριος 2021 — Φεβρουάριος 2022), οι τέσσερις ομάδες Ευρωπαίων πολιτών ολοκλήρωσαν τις συστάσεις τους για το μέλλον της Ευρώπης:

  • Ομάδα 1 — 48 συστάσεις με θέμα «Ισχυρότερη οικονομία, κοινωνική δικαιοσύνη και θέσεις εργασίας / εκπαίδευση, πολιτισμό, νεολαία και αθλητισμό / ψηφιακό μετασχηματισμό»
  • Ομάδα 2 —39 συστάσεις με θέμα «Ευρωπαϊκή δημοκρατία / αξίες και δικαιώματα, κράτος δικαίου, ασφάλεια»
  • Ομάδα 3 — 51 συστάσεις με θέμα «Κλιματική αλλαγή, περιβάλλον/Υγεία»
  • Ομάδα 4 — 40 συστάσεις με θέμα «Η ΕΕ στον κόσμο / Μετανάστευση»

Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν συζητήσεις στην ολομέλεια της Διάσκεψης, ενώ το τελικό αποτέλεσμα παρουσιάζεται σε έκθεση προς την Κοινή Προεδρία. Τα τρία θεσμικά όργανα θα εξετάσουν με ταχύτητα πώς μπορούν να δώσουν αποτελεσματική συνέχεια στην έκθεση αυτή, το καθένα στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του και σύμφωνα με τις Συνθήκες.

Σχετικά με τη διάσκεψη

President von der Leyen
Οι πολίτες πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο όλων των πολιτικών μας. Συνεπώς, επιθυμία μου είναι όλοι οι Ευρωπαίοι να συνεισφέρουν ενεργά στη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης και να διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο στον καθορισμό των προτεραιοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόνο μαζί μπορούμε να οικοδομήσουμε την Ένωση του αύριο.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Αποτελεί μέρος της δέσμευσης της προέδρου φον ντερ Λάιεν να προσφέρει στους Ευρωπαίους περισσότερες δυνατότητες να επηρεάζουν τη δράση της Ένωσης και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί γι’ αυτούς. Όλοι οι Ευρωπαίοι, όποιοι και αν είναι και οπουδήποτε κι αν βρίσκονται, μπορούν να συμμετάσχουν.

Στόχος της Διάσκεψης είναι να αντικατοπτρίσει την πολυμορφία μας και να συμβάλει ώστε η απήχηση της Ευρώπης να υπερβεί τις πρωτεύουσές της και να προσεγγίσει κάθε γωνιά της ΕΕ, ενισχύοντας τους δεσμούς μεταξύ των Ευρωπαίων και των θεσμικών οργάνων που τους υπηρετούν. Αυτό επιτυγχάνεται με πληθώρα εκδηλώσεων και συζητήσεων που διοργανώνονται στο πλαίσιο της Διάσκεψης σε όλη την ΕΕ, καθώς και μέσω μιας διαδραστικής πολύγλωσσης ψηφιακής πλατφόρμας. Ειδικότερα οι νέοι καλούνται να συμμετάσχουν και να μοιραστούν τις ιδέες τους. Οι ευρωπαϊκές, εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές, καθώς και η κοινωνία των πολιτών και άλλες οργανώσεις, μπορούν επίσης να διοργανώσουν εκδηλώσεις και να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών.

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την ψηφιακή πλατφόρμα για τη διάσκεψη

Εμπειρία των μελών των ευρωπαϊκών ομάδων

 

Τουίτ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Conference on the future of Europe twitter feed as Default" />

 

Έγγραφα

ΤηλεφόρτωσηPDF - 196.5 KB
ΤηλεφόρτωσηPDF - 616.6 KB

Ενημερωτικό δελτίο