„Хората трябва да бъдат в центъра на всички наши политики. Затова ми се иска всички европейци да допринасят активно за Конференцията за бъдещето на Европа и да играят водеща роля за определянето на приоритетите на Европейския съюз. Само заедно можем да построим нашия утрешен Съюз.

Урсула фон дер Лайен, председател на Европейската комисия

Част от ангажимента на председателя Фон дер Лайен е да се даде на европейците по-голяма възможност да изразят мнението си за това какво прави ЕС и как работи за тях. Всички европейци — независимо кои са и къде се намират — могат да вземат участие.

Конференцията има за цел да отрази нашето многообразие и да доведе духа на Европа отвъд столиците, достигайки до всички краища на ЕС, укрепвайки връзката между европейците и институциите, които работят за тях. Това ще бъде постигнато чрез множество конференции и дебати, организирани в целия ЕС, както и чрез интерактивна многоезична цифрова платформа. Младите хора се насърчават да участват и споделят своите идеи. Европейските, националните, регионалните и местните органи, както и гражданското общество и други организации също могат да организират прояви, за да ангажират възможно най-много хора.

Въпроси и отговори относно цифровата платформа на Конференцията

Туитове на Европейската комисия

 

Новини

Документи

СвалиPDF - 236.1 KB
СвалиPDF - 616.6 KB

Информационен документ