Introducere

Tehnologia digitală ne transformă viața. Scopul strategiei digitale a UE este ca această transformare să fie în avantajul cetățenilor și întreprinderilor și să contribuie, în același timp, la crearea unei Europe neutre din punct de vedere climatic până în 2050.

Comisia este hotărâtă să transforme această perioadă în „deceniul digital” al Europei. Uniunea trebuie să își consolideze suveranitatea digitală și să-și stabilească propriile standarde în loc să le urmeze pe ale altora, cu un accent clar pe date, tehnologie și infrastructură.

  • Deceniul digital al Europei

    Deceniul digital al Europei

    Pregătirea întreprinderilor și a cetățenilor pentru un viitor digital durabil și prosper, centrat pe factorul uman

  • Conturarea viitorului digital al Europei

    Conturarea viitorului digital al Europei

    Garantând că tehnologia îi deservește pe cetățeni și aduce un plus de valoare în viața lor de zi cu zi

 

În prim-plan

Acțiuni

 

Context

Începând din 2014, Comisia a luat o serie de măsuri pentru a facilita dezvoltarea unei economii bazate pe date, cum ar fi

În 2018, Comisia a prezentat prima sa strategie privind inteligența artificială (IA) și a convenit cu statele membre asupra unui plan coordonat. În aprilie 2019, grupul de experți la nivel înalt privind inteligența artificială și-a prezentat orientările în materie de etică pentru o inteligență artificială fiabilă. Acestea au stat la baza elaborării cadrului pentru IA, prezentat la 19 februarie 2020.

În orientările sale politice, președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, a subliniat necesitatea ca Europa să conducă tranziția către o planetă sănătoasă și o nouă lume digitală. În acest context, ea a lansat, în primele 100 de zile ale mandatului său, dezbaterea privind o inteligență artificială etică și utilizarea volumelor mari de date pentru a crea bunăstare pentru societățile noastre și pentru întreprinderi.

Documente

DescarcăPDF - 1.3 MB