Indledning

Digital teknologi ændrer folks liv. EU's digitale strategi har til formål at få denne omstilling til at arbejde for mennesker og virksomheder og samtidig bidrage til at nå målet om et klimaneutralt Europa inden 2050.

Kommissionen arbejder målrettet på at gøre dette årti til Europas "digitale årti". Europa skal nu styrke sin digitale suverænitet og sætte standarder i stedet for at følge andres – med klart fokus på data, teknologi og infrastruktur.

  • Europas digitale årti

    Europas digitale årti

    Vi skal give virksomhederne og borgerne mere indflydelse på en bæredygtig digital fremtid, hvor mennesket er i centrum og alle får gavn af udviklingen

  • Europas digitale fremtid i støbeskeen

    Europas digitale fremtid i støbeskeen

    Vi skal sikre, at teknologien er til gavn for mennesker i deres dagligdag

 

I fokus

Initiativer

 

Baggrund

Siden 2014 har Kommissionen taget en række skridt i retning af en fleksibel dataøkonomi, f.eks.

I 2018 fremlagde Kommissionen for første gang en strategi for kunstig intelligens og vedtog en koordineret plan sammen med EU-landene. Ekspertgruppen på højt plan om kunstig intelligens fremlagde sine etiske retningslinjer for pålidelig kunstig intelligens i april 2019. Det blev der bygget videre på med rammen for kunstig intelligens, der blev fremlagt den 19. februar 2020.

Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, understregede i sine politiske retningslinjer, at Europa skal føre an i omstillingen til en sund planet og en ny digital verden. Dermed satte hun i løbet af sine første 100 dage på posten gang i debatten om etisk korrekt kunstig intelligens og anvendelsen af big data til at skabe velstand for samfund og virksomheder.

Dokumenter

DownloadPDF - 1.3 MB