Az Európai Bizottság 2018-ban hívta életre az Európai Fenntarthatósági Díjat, amellyel az európai emberek, vállalkozások és szervezetek erőfeszítéseit és kreativitását kívánja elismerni.

A díjjal a Bizottság azokat az ösztönző kezdeményezéseket szeretné kitüntetni, amelyek konkrét megoldásokat és lehetőségeket teremtenek a globális fenntartható fejlesztési célok megvalósítására.

Mivel a fenntartható fejlesztési célok több területet is érintenek, az Európai Fenntarthatósági Díj egy kiemelt témára összpontosít. Ez a téma az ENSZ magas szintű politikai fórumán választott éves témakörhöz kapcsolódik.

A díj idei témája: „A lakosság szerepvállalásának ösztönzése; a befogadás és az esélyegyenlőség előmozdítása”.

Az érintettek négy kategóriája díjazható:

  1. Fiatalok
  2. Közintézmények
  3. Magánszervek
  4. Civil szervezetek

Az Európai Bizottság első alelnöke, Frans Timmermans és Jyrki Katainen alelnök 2019 tavaszán egy magas szintű eseményen jelenti be a győztesek nevét. A díj nem jár pénzjutalommal, ám a nyertes projekt a lakosság és a média figyelmének középpontjába kerülve széles körben ismertté válik.

Érdekli Önt a lehetőség? Ha igen, ne késlekedjen! Olvassa el itt, hogyan lehet jelentkezni. A projektek benyújtásának határideje: 2018. szeptember 14. Legyen Ön a fenntartható fejlődés következő európai bajnoka!

A díjjal kapcsolatos kérdésekkel forduljon a Főtitkársághoz: SG-STAKEHOLDERPLATFORM-SDG@ec.europa.eu.

 

 

 

 

 

Dokumentumok

LetöltésPDF - 1014.3 KB
LetöltésPDF - 624.1 KB