Cui i se adresează această pagină?

Cei care colaborează cu serviciile Comisiei Europene vor utiliza probabil platforma digitală M365. Mai jos găsiți instrucțiuni cu privire la accesarea acestei platforme.

Am fost invitat să colaborez cu serviciile Comisiei Europene. Ce trebuie să fac acum?

Un membru al personalului Comisiei Europene vă invită să colaborați pe platforma digitală M365. În acest caz, ar fi trebuit să primiți un e-mail. Vă recomandăm să verificați și folderul de mesaje spam sau junk.

Deschideți e-mailul și faceți clic pe „Deschideți Teams” sau „Acceptați invitația”. Procedura vă va ghida către etapa de autentificare a contului și vi se va autoriza accesul.

Autentificare

Pentru a accesa platforma M365, trebuie să vă conectați și să vă autentificați ca invitat.

Numai astfel veți putea colabora sau participa la reuniuni în Teams cu serviciile Comisiei.

Este important de știut faptul că modalitatea de autentificare depinde de tipul de cont asociat adresei dumneavoastră de e-mail.

Tipuri de cont

Există două posibilități.

 1. Dacă utilizați serviciile Microsoft (Office 365 sau Azure AD), vă puteți conecta utilizând metoda dumneavoastră obișnuită de autentificare.

 2. Dacă nu aveți un cont Microsoft, vă puteți autentifica cu o parolă de unică folosință (OTP) sau vă puteți crea un cont Microsoft și astfel vă veți putea autentifica cu parola.

Autentificarea cu un cont Microsoft:

 • După ce faceți clic pe butonul de culoare violet din e-mail, vi se va cere să introduceți adresa de e-mail și parola pentru contul Microsoft.
 • Dacă organizația dumneavoastră utilizează Microsoft 365, vi se va cere să vă autentificați ca de obicei.
 • După autentificare, veți fi direcționat către platforma M365 a Comisiei.

Notă: Dacă aveți o adresă de e-mail Outlook, Hotmail sau Office (toate acestea sunt conturi Microsoft), vă puteți conecta la M365 și Teams cu adresa de e-mail și parola.

 • Dacă nu aveți un cont Microsoft, păstrați invitația primită prin e-mail pentru a vă putea conecta ulterior la Teams: astfel vă veți putea autentifica simplu și rapid.
 • Dacă pierdeți invitația, îi puteți solicita persoanei de contact din cadrul Comisiei să vă elimine și să vă reinvite în Teams.

Conectarea cu o parolă de unică folosință

 • În caseta „Autentificare”, selectați „Trimite codul”.

 • Veți primi acum un cod de verificare a contului. Este vorba de o verificare pentru „parola de unică folosință” (OTP). Copiați codul.

 • Introduceți acum codul pe care l-ați copiat în caseta de verificare a adresei de e-mail și faceți clic pe „Autentificare”.

 • Verificați condițiile și faceți clic pe „Acceptare”.

Portalul invitaților

După ce ați parcurs toate etapele și sunteți conectat la platforma M365 a Comisiei, veți putea accesa portalul invitaților, unde vă veți putea gestiona „contul de invitat”. Pentru a verifica dacă v-ați autentificat corect, încercați să accesați portalul invitaților. Dacă primiți un mesaj de eroare, asigurați-vă că ați urmat toate etapele descrise în secțiunea „Autentificare”.
 

Departamente