Noua Agendă pentru consumatori

Comisia Europeană a adoptat, la 13 noiembrie 2020, noua Agendă dedicată consumatorilor, un cadru strategic global actualizat pentru politica UE în domeniul protecției consumatorilor. Scopul său este ca UE să fie mai bine pregătită:

  • să găsească soluții la noile provocări legate de: drepturile consumatorilor; oportunitățile de capacitare a consumatorilor generate de tranziția verde și de cea digitală; pandemia de COVID-19 și planurile de redresare după criza provocată de pandemie
  • să-i protejeze mai bine pe consumatorii vulnerabili în noul context economic cauzat de criza provocată de coronavirus și de consecințele sale probabile
  • să acționeze ținând cont de importanța tot mai mare a cooperării internaționale și a asigurării respectării drepturilor consumatorilor în era globalizării.

Pentru a sprijini această inițiativă, Comisia a lansat în toată Uniunea o consultare publică deschisă, desfășurată în perioada iunie-octombrie 2020. Rezultatele consultării au oferit o perspectivă valoroasă, pe care Comisia a integrat-o în noua Agendă pentru consumatori pe care a adoptat-o la 13 noiembrie 2020. Rezultatele pot fi consultate în raportul de sinteză.

În 2012, Comisia Europeană a adoptat Agenda consumatorului european.

Documente

DescarcăPDF - 484 KB