Panaszok peren kívüli rendezése

Az alternatív vitarendezés azt jelenti, hogy a felek panaszukat peres eljáráson kívül, pártatlan vitarendezési testület közbenjárásával kezelik. A bírósági eljáráshoz képest az alternatív vitarendezés gyorsabb, egyszerűbb és olcsóbb.

A peren kívüli vitakezelésnek számos típusa létezik, például:

  • közvetítés;
  • békéltetés;
  • ombudsmanok;
  • választottbírósági eljárás;
  • panaszbizottságok.

Vitarendezési testületek országonként

Az EU-ban számos testület kínál peren kívüli vitarendezési megoldásokat. E szervek a legtöbb termék- vagy szolgáltatástípus esetében biztosítanak alternatív vitarendezési lehetőséget (nem foglalkoznak azonban egészségügyi ellátást vagy felsőoktatást érintő panaszokkal).

Fordulhatunk hozzájuk mind internetes, mind bolti vásárlással kapcsolatos panaszainkkal, függetlenül attól, hogy az eladó székhelye saját országunkban vagy egy másik uniós országban található.

Az online vitarendezési platformon megtalálható a peren kívüli vitarendezési testületek listája,országonkénti bontásban.

Online vásárlással kapcsolatos panaszok

Az online vitarendezési platform segítségével internetes vásárlással kapcsolatos panaszunkat digitális formában, bármelyik uniós nyelven az Unió bármely pontjáról elküldhetjük a kiválasztott alternatív vitarendezési testületnek.

Az eljárás általában teljes mértékben online zajlik, az alternatív vitarendezési testület kiválasztását követően körülbelül 90 napot vesz igénybe, és ingyenesen vagy jelképes összegű díj ellenében történik.