Soluționarea extrajudiciară a litigiilor

Soluționarea alternativă a litigiilor (SAL) permite soluționarea litigiilor în afara instanței, cu asistență din partea unui organism imparțial de soluționare a litigiilor. Această metodă de soluționare a litigiilor în materie de consum este mai ușoară, mai rapidă și mai puțin costisitoare decât acționarea în instanță.

Există mai multe tipuri de SAL, cum ar fi:

  • medierea
  • concilierea
  • ombudsmanii
  • arbitrarea
  • comisii de soluționare a reclamațiilor.

Organisme de soluționare extrajudiciară a litigiilor, pe țări

În UE există un număr mare de organisme de soluționare extrajudiciară. Cei care fac apel la un astfel de organism, au acces la majoritatea tipurilor de produse sau servicii disponibile în cadrul SAL (plângerile privind asistența medicală sau învățământul superior nu sunt tratate de aceste organisme).

Nu contează dacă ați cumpărat produsul sau serviciul online ori într-un magazin sau dacă comerciantul are sediul în țara dumneavoastră sau în alt stat membru al UE.

Pe platforma de soluționare online a litigiilor puteți găsi lista organismelor de soluționare extrajudiciară a litigiilor, pe țări.

Plângeri privind achizițiile online

Dacă litigiul dumneavoastră se referă la o achiziție online, platforma de soluționare online a litigiilor (SOL) vă permite să depuneți o plângere online la un organism SAL în orice limbă și în orice țară din UE.

De regulă, procedura se desfășoară exclusiv online, durează aproximativ 90 de zile de la data alegerii organismului SAL și este gratuită sau contra unei sume modice.