Pe această pagină:

Răspuns

În cazul în care consimțământul acordat de către o persoană anterior Regulamentului general privind protecția datelor (RGPD) întrunește condițiile RGPD, nu este necesar să solicitați din nou consimțământul persoanei fizice. Societatea/organizația dvs. trebuie să se asigure că acel consimțământ acordat înainte de aplicarea RGPD întrunește condițiile stabilite în RGPD.

Exemple

Nu este necesar un consimțământ nou

RGPD va începe să se aplice la 25 mai 2018. Societatea/organizația dvs. și-a revizuit de curând politica privind confidențialitatea. Ați verificat dacă consimțământul a fost obținut în scris în cadrul organizației dvs. și dacă a respectat toate cerințele RGPD. În acest caz, nu este nevoie să solicitați din nou consimțământul clienților dvs. în mai 2018.

Este necesară obținerea unui nou consimțământ

Societatea/organizația dvs. a obținut consimțământul clienților cu câțiva ani în urmă, folosind un sistem de căsuțe bifate în prealabil online. Acum este clar că acest mod de a obține consimțământul nu va fi valabil începând cu data de 25 mai 2018. Societatea/organizația dvs. va trebui să obțină din nou consimțământul dacă dorește să prelucreze în continuare datele. 

Referințe