Válasz

Ha az általános adatvédelmi rendelet alkalmazásának kezdőnapja előtt adott hozzájárulás összhangban van az általános adatvédelmi rendelet feltételeivel, nincs szükség a személy újbóli hozzájárulására. Vállalkozásának/szervezetének meg kell bizonyosodnia arról, hogy az általános adatvédelmi rendelet előtt adott hozzájárulás összhangban van az általános adatvédelmi rendelet feltételeivel.

Példák

Nincs szükség új hozzájárulásra

Az általános adatvédelmi rendelet alkalmazásának kezdőnapja 2018. május 25. Nemrégiben felülvizsgálta vállalkozása/szervezete adatvédelmi irányelveit. Ellenőrizte, hogy szervezetén belül a hozzájárulásokat írásbeli formában gyűjtötték-e, és ezek megfelelnek-e az általános adatvédelmi rendelet minden követelményének. Ebben az esetben nem kell 2018 májusában újból ügyfelei hozzájárulását kérnie.

Hozzájárulás újbóli megszerzésének szükségessége

Vállalkozása/szervezete néhány évvel ezelőtt a weboldalon előre kipipált jelölőnégyzetek révén szerezte meg ügyfelei hozzájárulását. Egyértelmű, hogy 2018. május 25-től a hozzájárulás ilyen módon történő megszerzése érvénytelennek számít. Ha vállalata/szervezete folytatni szeretné az adatkezelést, újból meg kell szereznie ügyfelei hozzájárulását.

Hivatkozások